Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 5 must see kijktips voor een duurzamer leven - DITISDIL

5 must see kijktips voor een duurzamer leven

Lekker op de bank ploffen, relaxen en Netflix voor je neus. Wie houdt er niet van? Tot ik op een gegeven moment niet alleen maar naar hersendode taferelen op m’n scherm wilde kijken. Doe mij maar iets met een beetje inhoud, waar je ook nog iets van opsteekt. Ik heb daarom 5 programma’s voor je op een rijtje gezet. Voor een goed avondje chillen met inhoud.

1. Minimalism – Netflix
Ryan en Joshua, beter bekend als The Minimalists, nemen je in deze documentaire mee naar de echt belangrijke zaken in het leven. Een leven waar minder meer is en er een mooie blik wordt geworpen op het hedendaagse consumentisme.

2. De Outsiders – NPO
De maatschappij, een gemeenschap waarin bijna iedereen elkaar volgt en leeft naar een gezamenlijke norm. Maar wat nou als je daar van afstapt en je eigen pad volgt. In de serie De Outsiders ontmoet Tim Besten deze ‘outsiders’. Iedere aflevering heeft een eigen thema. Zo is er ook een hele inspirerende aflevering over wonen. Absoluut een eye-opener.
Bekijk De Outsiders hier >

3. Tidying up with Marie Kondo – Netflix
Wie kent de schattige en goedlachse Marie Kondo tegenwoordig niet. Deze docu mag dan ook absoluut niet in het rijtje missen. Het is een praktische docu waarin Marie je laat zien wat spullen voor invloed op je hebben en hoe je dit makkelijk op kunt ruimen.

4. Tegenlicht: Einde van bezit: Thomas Rau – VPRO
In deze tegenlicht aflevering, van inmiddels alweer een aantal jaren geleden, verteld Thomas Rau over de invloed van bezit op de wereld. Hij heeft als architect een bijzondere kijk op wonen, gebouwen en hoe onze economie om bezit draait. De kijk van Thomas heeft mij de ogen geopend.
Bekijk de aflevering hier >

5. Ik, Plastic – NPO
Eerder schreef ik al over mijn haat-liefde verhouding met soep en over de docu A Plastic Ocean. In het verlengde daarvan heb ik nog een mooie serie ontdekt. In Ik, Plastic gaan Menno Bentveld en Floris Jan van Luyn de wereld over. Een reis dat in het teken staat van plastic, een menselijke uitvinding dat ons heel veel voordelen heeft geboden, maar keert het plastic nu tegen ons?

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven