flowerpress, macramé, diy, zelf maken, interieur, inspiratie

Magisch bloemengeluk + zelf maken: flowerpress

Vorige week klingelde mijn nieuwe ouderwetse deurbel. Vol verwachting snelde ik naar de deur. Ook al wist ik stiekem wel dat het maar één persoon kon zijn. Gewoon het hele principe van een deurbel en een voordeur hebben voelt luxe. In mijn vorige huisje had ik namelijk geen bel en was het hek voor de brandgang mijn entree. Enfin, mijn zusje stond op de stoep, na een super snel supermarkt bezoek. Maar toen ik de deur vol enthousiasme opendeed, was er meer dan alleen mijn zusje. In haar handen een enorme bos bloemen, echt prachtig.

flowerpress, macramé, diy, zelf maken, interieur, inspiratie

De botanische plukjacht

Intens blij kan ik worden van al die prachtige kleuren, het groen, de vormen. Het is één en al vrolijkheid zo’n bos bloemen. Ditzelfde geluksgevoel borrelt door me heen als ik in de botanische tuin van het park loop. Daar staan ze namelijk in het wild, in volle glorie. Ik kon m’n geluk niet op toen ik een tijdje terug m’n rondje aan het hardlopen was. Genietend van alles om me heen kon ik uiteraard de botanische tuin niet overslaan. Ik ging van hardlopen naar wandelen en liep vol verwondering langs alle mooie planten. Al snel dacht ik: deze wil ik thuis ook en zo lang mogelijk. Dus toen, toen was de botanische plukjacht voor geopend. Veel kon ik niet meenemen, maar wel de mooiste. Ik stopte ze in mijn hardloopriem en rende ermee naar huis. Alsof ik een enorme buit had binnengehaald. Eenmaal thuis wilde ik er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wat je dan doet? Ze drogen natuurlijk!

En nu jij: zo maak je de flowerpress

Het is super simpel (yes!).

1. Ga allereerst op botanische plukjacht en kies de mooiste bloemen uit. Open bloemen (viooltjes of madeliefjes bijvoorbeeld) werken overigens het beste, maar in principe kun je ieder soort bloem gebruiken. Ook blaadjes werken erg goed.

2. Eenmaal thuis stal je je verzameling uit op tafel. Pak d’r een groot dik boek bij dat je de komende tijd niet gaat lezen en leg de bloemen er zorgvuldig tussen. Zorg er wel voor dat je goed kijkt hoe je de bloem er straks tussenuit wilt halen. Hij wordt zeg maar… ja plat. Dit is dus het perfecte moment om te kijken hoe je de blaadjes wilt hebben en hier daar nog een beetje vouwen.

3. En dan: boek dicht en heel geduldig zijn. Hoe geduldig: minstens 10 dagen, beter nog: twee weken. Na een flink portie geduld is het tijd om je creatie te bewonderen. Hang ze met tape aan de muur of doe ze in een mooi glazen lijstje. Zo kun je ultiem lang blijven genieten van al het botanische geluk.

Word jij ook zo ultiem blij van bloemen? En natuurlijk ben ik heel erg benieuwd naar jouw eigen flowerpress creatie!

Meer zelf maken? Ga aan de slag met blikjesvilt, of je eigen watersysteem.

Geef een reactie

Schuiven naar boven