Studio Wae, duurzaam, duurzame tegels, circulair, tuin, buiten, Escher

Afval? No waey bij Studio Wae. Ontdek de circulaire bestrating, kleden en panelen

We gooien met z’n allen wat weg. Veel daarvan is helaas nog steeds echt afval en belandt uiteindelijk op die grote stapel. Maar wat nou als afval geen afval is? Wat nou als afval je grondstof is? Dan krijg je de creaties van Tynke van Studio Wae. Na 14 jaar bij een recyclingbedrijf te werken leerde zij dat afval een waardevolle stroom kan creëren. Hier stopte ze flink wat creativiteit aan toe, met als inspiratiebron: M. C. Escher. Het resultaat: speelse, strakke en geometrische producten. Circulaire producten wel te verstaan.  

City Scapes – circulaire bestrating

Gemaakt van maar liefst 76% hergebruikt puin, uit bijvoorbeeld slooppanden en gewonnen uit oude bestrating. Ze worden gemaakt in drie verschillende kleuren. Maar wat ze vooral uniek maken is toch wel de vorm. De combinatie van diverse geometrische vormen bij elkaar maakt het een speels geheel. Zo bepaal je met gemak hoe je ideale bestrating eruit ziet en laat je de tuin er naadloos op overgaan. Geen gedoe dus met speciale randjes of rechte lijnen waar je dat niet wilt.

Studio Wae, duurzaam, duurzame tegels, circulair, tuin, buiten, Escher
Foto: Studio Wae

Modulaire vloerkleden en wandpanelen

Ook voor binnen zet Studio Wae de geometrische lijn door. Vloerkleden gemaakt van productie uitval van de drie grootste tapijttegel producenten: Interface, Tarkett en Forbo. De vloerkleden zijn wat kleur en vorm zelf samen te stellen, zo heb je ook binnen een unieke geometrisch vloer. Geef Tynke en haar team een kleur en sfeer door en de uitkomst laat zich raden: en tadaa daar is je eigen unieke vloerkleed. Dezelfde vormen zijn trouwens ook als wandpaneel te gebruiken. Akoestisch en zelfs te gebruiken als prikbord, maar dan wel een echt design prikbord.

Studio Wae, duurzaam, duurzame tegels, circulair, tuin, buiten, Escher
Foto: Studio Wae

Wel zo sociaal

Naast de circulariteit in de producten van Studio Wae is het bedrijf ook erg sociaal bezig. Tynke: “Het is onze missie om zo veel mogelijk Syrische statushouders in dienst te nemen. Zij kunnen in onze werkplaats de circulaire tapijten assembleren met het gebruik van productieafval.” Een solide basis en betere integratiekansen. Zo is de cirkel weer helemaal rond!

Ben je net zo enthousiast over de bijzondere producten van Studio Wae? Of ken je andere duurzame en circulaire merken? Laat het weten!

Dit stuk is overigens puur uit enthousiasme geschreven. Ik zet me namelijk in voor een betere en liefdevollere wereld. Een wereld waarin we bewust omgaan met spullen, materialen en de natuur. Daarom ben ik altijd op zoek naar duurzame en circulaire oplossingen en merken. En schrijf ik hier graag over!

Geef een reactie

Schuiven naar boven