circulair, behang, ekotex, ministery of happy walls, natuurlijk behang, muren, vrolijk, bloemen, natuurlijk

Een nieuwe circulaire vondst: behang

Zo blij als een kind toen ik deze optie ontdekte. Waarom? Omdat ik weer een nieuwe circulaire vondst kan toevoegen aan het assortiment. Iedere keer weer kan ik zo blij worden van het feit dat er super goede alternatieven zijn. Wat het dit keer is? Behang! Met behang kun je mooie dingen maken, iets unieks creëren en sfeer brengen. Subtiel of als statement. Maar behang an sich is niet bepaald vriendelijk voor jou en je omgeving. Totdat ik deze circulaire variant vond van Ekotex.

Puur natuur

Hoewel ik al best wat opties had ontdekt waarbij het behang waarin steeds meer natuurlijke materialen verwerkt worden, bleef het toch vooral in de naturelle tinten met bijvoorbeeld bamboe. Wat overigens heel mooi kan zijn. Maar soms wil je juist een beetje uitpakken. Een toffe kleur, bijzonder patroon of gigantische foto. Tot voor kort kwam ik dan toch weer uit bij het ‘normale’ behang. Wat er mis is met dit normale behang? Er zitten veel chemische en synthetische conserveermiddelen in verwerkt. Niet zo fijn voor jou, je huis en de wereld dus!

Dat kan anders: ecologisch behang

Een behang dat volledig vrij is van oplosmiddelen, weekmakers en synthetische conserveermiddelen. Een variant dat volledig recyclebaar is en dus puur natuur. Verkrijgbaar in verschillende varianten. Helemaal glad of met een kleine structuur erin. Gewoon wit, die je zelf nog kunt voorzien van je favoriete kleur met circulaire verf. Maar dus ook met leuke prints! Ohja en je plakt ‘m op de wand met bijbehorende natuurlijke lijm, wel zo fijn.

“De kleuren spetteren van het doek”

Op een rijtje:

  • Natuurlijke vezels
  • Scheuroverbruggend
  • Naadloos plakken
  • 100 % ecologisch
  • Vrij van oplosmiddelen
  • Zonder weekmakers
  • Geen conserveermiddelen
  • Voor een strakker en gladder eindresultaat
  • Met of zonder structuur
  • 100cm keer 50 m
circulair, behang, ekotex, ministery of happy walls, natuurlijk behang, muren, vrolijk, bloemen, natuurlijk

Kleur en prints uit de natuur

“Het ziet eruit als een combinatie tussen behang en stof,” schrijft Jo van Gemerde van Ministery of Happy Walls. En dat kan ik zeker beamen. Het voelt ook aan als stof, er zit een lichte glans in en de kleuren komen ontzettend mooi uit. Hierboven zie je het verschil tussen papieren behang (links) en de Ecotex variant (rechts). Ecotex kan daarnaast goed tegen een stootje, beter dan z’n papieren broer. En je kunt hem ook nog eens goed afnemen met een vochtige doek, waardoor je het zelfs in de keuken en badkamer kunt gebruiken (niet in de douche trouwens, je kunt ook overdrijven met vocht 😉 En nog een super handig voordeel: het kan tot 5 meter breed uit een stuk, waardoor je nauwelijks zichtbare naden hebt. Bekijk hier de gehele collectie van Ministery of Happy Walls, vol vrolijke prints!

Ik word hier heel vrolijk van! Wat is jouw favoriet, heb je zelf nog leuke suggesties? En wat vind jij van deze circulaire vondst?

Geef een reactie

Schuiven naar boven