lamp, origami, vouwen, vouwkunst, diy, zelfmaken, workshop, online workshop, wonen&co

DIY | Zo vouw je een origami lampenkap

Ori * vouwen – kami * papier; het is de eeuwenoude Japanse vouwkunst waarmee je met enkele simpele vouwen bijzondere dingen maakt. Zo ken je vast het bekende origami vogeltje wel. Maar wist je dat je met behulp van deze vouwtechniek zelfs je eigen lampenkap kunt vouwen? In deze diy laat ik zien hoe je met slechts een paar vellen papier veel vouwwerk en een beetje geduld je eigen creatie voor boven de eettafel in elkaar zet. Wedden dat jij dit ook kan!

Dit heb je nodig

  • 3 vellen papier /karton 50×70 cm – min. 180 grams
  • Nylon draad
  • Plakband
  • Liniaal
  • Potlood
  • Schaar
  • Perforator

Voor je begint

origami, lamp, diy, lentetour, interieur, vouwen, papier, lampenkap, lamp

Het maken van de origami lampenkap is absoluut niet moeilijk en je hebt slechts een paar items nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al wel in huis hebt. Ga je zelf aan de slag? Neem dan wel rustig de tijd. Het is namelijk belangrijk om elke vouw goed en strak neer te zetten. Tenminste als je voor een net zo strak resultaat gaat. Je kunt deze diy ook prima in verschillende fases doen, met zo nu en dan een stukje, of als je de smaak lekker te pakken hebt gewoon in een dag!

Het papier kun je kopen bij een hobbywinkel zoals Pipoos of online via Bol.com. Het is wel belangrijk voor de stevigheid van de lamp dat je minimaal 180 grams papier kiest, in een kleur die jij mooi vindt uiteraard!

Het voorbeeld is een grote lampenkap en echt een eyecatcher in huis. Je kunt er ook voor kiezen om het iets subtieler aan te pakken en met een kleiner maat papier te werken. Meerdere kleintjes bij elkaar geeft namelijk ook een heel speels effect.

Aan de slag

Genoeg gekletst, aan de slag! In de video hieronder zie je hoe ik stap voor stap en vouw voor vouw de lamp in elkaar zet.

Download hier de handleiding

Wil je alle stappen nog eens rustig nalezen? Download dan hier het stappenplan!

En? Hangt er inmiddels al een pracht exemplaar boven je eettafel, naast de bank of misschien wel op je slaapkamer? Ik ben super benieuwd naar jouw resultaat! Deel het hieronder in de reacties, stuur me een mail (jildou@ditisdil.nl) of via Instagram @ditisdil.

Deze diy heb ik in samenwerking gedaan met Wonen&Co en vormt onderdeel van de online Lentetour. Tijdens de Lentetour kijk je bij de leukste woonwinkels binnen, zonder dat je ook maar een stap hoeft te verzetten! Maar kun je dus ook zelf aan de slag met onder andere deze lamp. Nieuwsgierig? Bekijk hier alles over de Wonen&Co Lentetour!

Geef een reactie

Schuiven naar boven