hotspot, design, interieur

De leukste duurzame interieur hotspots van Groningen

Als interieurjunkie mét liefde voor de wereld vind ik het leuk en belangrijk om mijn spullen te kopen bij lokale winkels. Enerzijds omdat ik deze initiatieven fantastisch vind en ze absoluut wil steunen, anderzijds hoeft er dan geen koerier speciaal voor mij onderweg te zijn. En laat Groningen nou vol zitten met super leuke interieur hotspots. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Tim Tom

Deze vintage conceptstore aan de Nieuwe Ebbingestraat is een ware parel. Met een mix van vintagemeubels, toffe accessoires en een plantenparadijs is Tim Tom absoluut een aanrader.
Nieuwe Ebbingestraat 19 – tim-tom.nl

Tim Tom Vintage, hotspot, design, interieur
Credits: Tim Tom

Wadapartja

Apart zijn ze zeker, maar dan wel in de positieve zin van het woord. Wadapartja (Wat apart ja, op z’n Hollands) heeft lokaal en duurzaam zo volledig mogelijk doorgevoerd. Zo kun je er Grunnegse gerechten proev’n, (live) muziek luisteren, tot rust komen in de huiskamer en je kunt er shoppen. Ze hebben een klein winkeltje met voornamelijk lifestyle- en interieuritems en stiekem is het één grote winkel. Want alles wat je ziet is te koop, hoe gaaf is dat. Je vindt ze aan het Zuiderdiep 39-41, op de Zernike Campus en binnenkort openen ze een nieuwe vestiging aan de rand van Westerhaven!
Zuiderdiep 39-41, wadapartja.nl

KOKOTOKO

Een super leuk winkeltje waar producten worden verkocht die met zorg, aandacht en liefde voor het leven en de toekomst zijn gemaakt. Ze hebben voornamelijk kleding voor zowel mannen als vrouwen, maar ook toffe accessoires, items voor in huis, posters en kaartjes en zeepjes of lunchboxen. En alles is fairtrade en biologisch gecertificeerd, das fijn! Je kunt er bovendien ook terecht voor een lekkere kop thee en ze organiseren regelmatig toffe workshops.
Oosterstraat 26 – kokotoko.nl

Hooykaas

Verstopt in een zijstraatje van de Oude Kijk in ’t Jatstraat heeft Hooykaas zich gevestigd. Een winkel met een groot assortiment retro design stoelen, industriële lampen, antieke kasten, oude tafels en andere meubels. Ze zijn alleen open op afspraak, dus kijk vooral eerst even op hun website.
Paulus Potterstraat 48 – hooykaas.net

Niemansland

“Tijd slijt niet alles”, aldus Herman Nieman. In zijn eigen Niemansland verkoopt hij vintage, design, kunst, industriële items, lampen, meubels, oude bouwmaterialen en allerlei leuke originele spullen. Sinds kort heeft Herman naast een locatie aan de Flemingstraat 3 ook een winkel aan de Westerkade middenin winkelcentrum Westerhaven. Ik kocht hier laatst twee fantastische stoeltjes. (Zie foto hieronder)
Flemingstraat 3 & Westerkade – niemansland.com

hotspot, design, interieur

Hoekje Groningen

Hoekje Groningen zit, hoe toevallig, op een heel mooi hoekje in Groningen. Aan de kade van het Lage der Aa. Ze verkopen vintage, brocante en designmeubelen. En nog betaalbaar ook. Ze kopen trouwens ook in, dus mocht je nog iets leuks thuis hebben… 😉
Verlengde Visserstraat 1 – www.hoekjegroningen.nl

Dille & Kamille

Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Ik ben echt een ware Dille & Kamille fan. De sfeer in de winkel, de geuren, de muziek en de leuke spullen die ze hebben, ik word er altijd helemaal zen fan. Ze maken gebruik van natuurlijke materialen en eenvoudige ontwerpen. Je vindt er alles voor in huis, de tuin, keuken en badkamer.
Grote Kromme Elleboog 18-20 – www.dille-kamille.nl

Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Wil je liever toch online shoppen? Kijk dan snel hier!

Credits foto bovenaan: Wadapartja

Geef een reactie

Schuiven naar boven