duurzame meubels, duurzaam interieur, duurzaam interieurstyling, duurzame woonkamer, woonkamerstyling, meubels, accessoires, tips, ditisdil, Groningen

Deze duurzame (design)meubels wil je gewoon in huis + kooptips

Je wilt andere keuzes maken. Keuzes waar je blij van wordt en daarmee keuzes waar in principe iedereen blij van wordt. Dat betekent dus ook de mensen/machines/plek die je spullen maken en daarmee dus ook (de impact op) de omgeving. Als je kijkt naar meubels/spullen, geldt in principe de regel: hergebruik is het beste wat je kunt doen. Maar ondanks dat Marktplaats en de kringloop vol staat met mooie items, wil je wellicht toch iets dat nieuw is en/of kwalitatief erg lang meegaat. En dan? Dan start je zoektocht met zo duurzaam mogelijk geproduceerde meubels.

Als je dan voor nieuw gaat, kun je het best de volgende dingen in je hoofd meenemen:

  • Natuurlijke materialen en/of circulaire of gerecyclede materialen
  • Tijdloos; kies voor dat waar je nog jaren plezier van gaat hebben en makkelijk in een nieuw interieur in te passen is.
  • Makkelijk te repareren
  • Kwaliteit boven kwantiteit

Een aantal bedrijven en merken op een rijtje:

TIPTOE:
Dit Franse merk staat voor duurzaam, speels, tijdloos en veelzijdig. Door bijvoorbeeld demontabele tafelpoten zijn de producten van Tiptoe flexibel inzetbaar.


Wye Design

Dit merk is wel echt ontzettend gaaf, al zeg ik het zelf. Het bedrijf bedacht namelijk zelf een geheel nieuwe materiaal, genaamd Neolign®. Dit materiaal bestaat voornamelijk uit een bijproduct uit de houtindustrie, namelijk houtkrullen. Doe dit in combinatie met speciale duurzame kleurpasta’s en je krijgt dit super mooie en strakke design.

Trendhopper

In veel meubelwinkels vind je steeds meer en meer duurzame bekleding. Zo ook bij Trendhopper. Heel veel banken en kussens kun je zelf samenstellen en je eigen stof kiezen, bijvoorbeeld de 100% gerecyclede PET stof voor op je bank:

Kussenhoes Tigra Duurzame stoffen Collectie

Sofacompany
Ook het Deense Sofacompany gebruikt steeds meer duurzame alternatieven. Zo zijn er op dit moment 2 stoffen voor op hun banken die voor 36% bestaat uit gerecyclede stof van eerdere gebruikers. Hoe tof is dat? Het gaat om de stoffen: planet Green Grey en Planet Legion Blue.

En als toetje, ook nog een heel tof platform dat vol staat met duurzame meubels, tafels, lampen en accessoires: Studio Perspective.

Wat is jouw favoriet? En hoe duurzaam zijn jouw keuzes wat betreft de inrichting? Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het maken van keuzes? Kijk dan hier wat ik voor je kan doen!

Geef een reactie

Schuiven naar boven