Echt, las ik dit goed? Ik bekeek mijn mailbox en zag een nieuwe aanvraag. Er stond: “Jildou, ik wil heel graag een roze keuken, maar wil graag dat het goed past bij ons huidige meubilair en weet niet goed welke keuzes ik moet maken op gebied van kleur en materiaal. Ik weet wel ongeveer wat ik wil, maar de exacte combinatie mist.” Mijn hart maakte spontaan een sprongetje. Ja ik las het goed, ze wil echt een roze keuken. 

Maak er een statement van

Iemand die vraagt om een roze keuken, die durft! Heerlijk. Zelf ben ik namelijk ook zeker niet vies van een kleurtje (het liefst een felle) en maak graag een statement. Maar wel een statement dat past. Dat goed gaat in de mix. Wel een statement, ook weer niet te aanwezig. Goed, een roze keuken an sich is natuurlijk al een statement. Daarom koos ik ervoor om verder vooral te werken met natuurlijke materialen en rustige kleuren. Dat betekent een marmerlook werkblad, eikenhoutenplanken, kurk met marmerstructuur op de vloer, een fris witte muur als achtergrond en een krukje plus bordenrek ook in ’t roze, maar dan een tikkeltje donkerder. Gecombineerd met een SMEG koelkast in heel zacht blauw.

roze, keuken, roze keuken, interieurontwerp, interieuradvies, groningen, statement, vrouwelijk, stoer

Voeg een vleugje kracht toe

Roze is van nature inderdaad erg zacht en wordt vaak geassocieerd met vrouwelijk. Helemaal waar ook. Maar of je het daarom niet zou moeten doen? Zeker niet! Roze is er in heel veel verschillende tinten natuurlijk. En juist als je de zachte roze combineert met een krachtige en stoere kleur zoals blauwgroen en een donkere betonlook, heb je juist weer een balans. Het valt en staat met de kleuren en materialen waarmee je het combineert. In het huis van Anna is de keuken open en is de keuken gecombineerd met blauwe, zwarte, grijze en witte tinten.

roze, keuken, roze keuken, interieurontwerp, interieuradvies, groningen, statement, vrouwelijk, stoer

En? Overtuigd? Durf jij het aan die roze keuken in je huis? Mocht je denken, JAA, maar ook HOE? Stuur me dan een berichtje. Ik help je graag verder!

Schuiven naar boven