Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 DESIGN | Zitten op zeewier - DITISDIL

DESIGN | Zitten op zeewier

Wait what? Zeewier? Jazeker. Maar dat is toch dat glibberige spul in de zee. Ja klopt helemaal. En het mooie is; het is ontzettend multifunctioneel. Je kunt het eten. Neem bijvoorbeeld sushi, gehuld in zeewier 😉 Je ziet het tegenwoordig dan ook steeds vaker in de supermarkt liggen. Maar behalve dat blijkt het ook erg geschikt als isolatiemateriaal, brandstof én kun je er inderdaad op zitten.

Deens design

Dat de Denen kunnen ontwerpen hebben ze in de loop der jaren behoorlijk bewezen. Tijd voor een extra uitdaging dus. Ontwerpers Jonas Edvard en Nikolaj Steenfatt gingen aan de slag. Het uitgangspunt van hun ontwerp? Het gebruik van lokale en natuurlijke materialen. Laat Denemarken nou omgeven zijn met zee, dus waar je dan op uitkomt laat zich bijna zelf raden; juist, zeewier. De designers maakten van zeewier en gerecycled papier een sterk een duurzaam materiaal. Waar ze vervolgens de stoel Terroir én bijpassende lampen van maakten.

Hoe ziet dat er dan uit?

Het is een erg warm materiaal, hard en sterk. En dan met de zachtheid van kurk en de lichtheid van papier. Een bijzonder staaltje dus. De kleur houden ze het liefst zo natuurlijk mogelijk. En hangt hiermee af van de verschillende soorten wier dat gebruikt wordt. Van donkerbruin tot licht groen.

Maareh, hoe dan?

Ja dat was ook één van mijn vragen. Hoe maak je van een glibberig goedje en papier nou een sterke stoel die comfortabel zit en niet in elkaar stort als je er alleen nog maar naar kijkt? Jonas en Nikolaj drogen het glibberige goedje eerst. Zodra het droog is, wordt het vermalen tot poeder. Vervolgens gekookt tot een soort lijmachtige substantie, dat uiteindelijk keihard wordt.

Wat vind jij van project zeewier? Wat mij betreft is het meer dan geslaagd.

De komende tijd ga ik op zoek naar bijzondere ontwerpen van gebruiksvoorwerpen die gemaakt zijn van duurzame en lokale materialen. Waar ben jij benieuwd naar?

Bekijk hier trouwens al het werk van Jonas en Nikolaj. Fotocredits:
Emil Thomsen­Schmidt

Geef een reactie

Schuiven naar boven