troep, chaos, interieur, opruimen

Chaos in huis? 5 manieren om het weer gezellig te maken

Chaos. Troep. Onrust. Overal slingert er iets rond. Het klopt niet. Het wil maar niet gezellig worden. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een fijne plek. Een plek waar je volledig thuis kunt zijn. Toch is het echt mogelijk. Met deze 5 manieren breng je de gezelligheid zo weer terug.

1. Opruimen en puin ruimen

Ja, grof geschut. Dat is exact wat je nodig bent om die gezelligheid terug te krijgen. Opruimen it is. En dan bedoel ik vooral; puin ruimen. Check: wat heb ik nodig? Wat gebruik ik? En waar word ik echt heel blij van? Alles wat dat niet is: jup, weg er mee. En ja ik hoor je zeggen: maar stel nou dat ik dat ooit nog weer eens wil gebruiken of nodig ben. Spoiler: dat is (bijna) nooit het geval. Het brengt je vooral heel veel rust en je gaat de spullen die je hebt veel meer waarderen. Maar wat nou als ik gewoon heel blij word van mezelf omringen met spullen. Ja dat kan. En die moet je dan ook zeker niet wegdoen. Het gaat vooral om die spullen die je hebt om te hebben. Om stof te vangen en eigenlijk geen (positieve) waarde voor je heeft.

2. Opbergers

Goede schifting gemaakt? Yes. Door naar de volgende ronde. Hoe staat het met je opbergers gesteld? Een goede kast waar je je spullen goed in op kunt bergen is goud waard. Zorg er ook meteen voor dat je de kast goed af kunt sluiten. En dat je een fijne indeling van de kast maakt. Neem bijvoorbeeld handige bakjes, mandjes of kratjes. Zo kun je alles makkelijk terugvinden en is er orde in de chaos.

troep, chaos, interieur, opruimen

3. Pronken en kaderen

Je mooiste spullen. Ja die spullen waar je spontaan verliefd op zou worden als je ze ziet. Die verdienen een mooi plekje. Pronken mag je. Ook dit kun je in een kast doen, open uiteraard. Maar een plank aan de wand, een tafeltje, vensterbank of dienblad kan ook allemaal. Zo lang je het kadert. Dan blijft het een geheel, rustig en gezellig.

4. Materiaal en kleur

Kijk eens goed. Wat voor soort materialen en kleuren heb je in huis? En vergeet patroontjes vooral niet. Sluit het goed op elkaar aan of is het een kleurrijk, glimmend en stipperig paradijs. Het is goed te combineren. Maar let wel: te is nooit goed 😉

5. Maak ‘m af

Ook nu: waar word je echt heel blij van? Kaarsjes? Een zacht dekentje op de bank. Plantjes in de vensterbank? Een vers boeket op tafel? Omring jezelf met dat waar je ultiem van kan genieten. En maak het af. Nee geen overdaad. Gewoon subtiel.

Ga je aan de slag met de tips? Leuk! Ik ben erg benieuwd. Wil het nog steeds niet helemaal lukken? Laat me je helpen om die gezelligheid terug te krijgen.

Geef een reactie

Schuiven naar boven