woonkamer, verhuizen, inpakken, makkelijk, leuk

Verhuizen zonder stress? Hiermee wordt het makkelijker én leuker

Verhuizen. Een nieuwe stek, op een nieuwe plek. Je kijkt er ontzettend naar uit. Hebt er zin in. De bank daar, de tafel in de andere hoek, leuk kleurtje op de muur. Je ziet het al helemaal voor je. Tot je bedenkt dat je levensverzameling ook met je mee moet. En man, dan komt het moment dat je je realiseert: dit is dus hoeveel een mens kan verzamelen. En vooral: al deze spullen mogen ingepakt en meegezeuld worden. Hoe dan?

Omringd met spullen

Daar zit je dan. Op de vloer, omringd met al je verzamelingen van de laatste jaren. Volledig uitgestald. De kasten staan open. “Hoe ga ik dit ooit doen,” denk je. Je handen in het haar. Je hoofd is net als de chaos waar je nu middenin zit. Stress. Daar is hij. Je kunt er niet meer omheen. En dan is er ook nog iemand die tegen je zegt dat het zonder ook kan. Alles wordt één groot vraagteken.

Ik snap je. Er komt echt zo veel bij kijken. En ook ik kan het beamen: verhuizen zelf zal nooit mijn hobby worden. Momenteel leef ik in een jungle van verhuisdozen, kale muren en een IKEA-tas als kledingkast. “Leuker kunnen we het niet maken (misschien een beetje), wel makkelijker.” De slogan van de Belastingdienst zou ook heel goed prijken voor een verhuizer.

woonkamer, verhuizen, inpakken, makkelijk, leuk

Makkelijker en ietstje pietsje leuker

Klinkt aantrekkelijk toch? Met de volgende tips kan het echt.

1. Neem de tijd
Een absolute aanrader. Begin op tijd en neem ook meteen de tijd. Zo scoorde ik via Marktplaats een paar weken geleden al een stapel verhuisdozen. En bedacht globaal wat ik wel en niet mee wilde nemen.

2. Afvinken en doorkrassen
Lijstjes. Ze zijn ontzettend makkelijk en overzichtelijk. Om nog niet eens te spreken van het heerlijke gevoel dat er door je heen giert bij het doorstrepen van weer een actiepunt. Het geeft rust. Je ziet in een oogopslag wat je nog moet doen. Heerlijk toch!

3. Tijd voor opruimen (én weggooien)
Ja alles moet je huis uit. Daarmee is de verhuizing dus het perfecte moment om te gaan opruimen en hier en daar nog iets te minimaliseren. Heb je dit écht nog nodig? Hoe blij word ik hier nog van? Stop dat wat je mee wilt meteen in een doos of tas en zorg dat de rest zo snel mogelijk in de container, bij de kringloop of op Marktplaats belandt.

4. Bekijk dat fotoboek
Ja nu je toch de tijd hebt genomen, kun je ook meteen even tijd nemen om dat ene fotoboek nog eens door te bladeren. Een verhuizing gaat ook gepaard met allerlei herinneringen. Koester ze en sta er even bij stil. Het hoeft allemaal niet zo snel.

5. Hapklare brokjes
Wie heeft er gezegd dat alles in één keer moet? Juist. Grote kans dat je het zelf was! Als je de tijd neemt kun je gewoon zo nu en dan iets doen. Elke avond een kastje bijvoorbeeld. Zit je ook niet meteen volledig in de chaos, veel fijner.

6. Slim en een vleugje creativiteit
Wees slim en gebruik waar mogelijk een vleugje creativiteit. Al je spullen moeten mee. Dat betekent ook je sjaal, fijne plaid en kussentjes. Gebruik ze! Ze lenen zich perfect voor beschermingsmateriaal voor je servies of verzameling vazen. Nog een kleine tip: gebruik papieren groente- en fruitzakjes. Het is erg stevig en biedt hierdoor super goede bescherming. Handig!

Zo opeens schijnt het zonnetje weer. Is de lucht een stukje blauwer en jij hopelijk iets blijer. Muziekje aan en gaan.

Geef een reactie

Schuiven naar boven