duurzame cadeaus, persoonlijke cadeaus, december, kleine bedrijfjes, ditisdil, nova tempus, ilse witjes

December: deze persoonlijke (en duurzame) kerstcadeaus wil je gewoon (geven)!

Cadeaus. Het kan soms zo’n uitdaging zijn. In de decembermaand is het bijna standaard om niet met lege handen aan te komen. Maar om weer met een stomme zeepset, standaard huiswijn of een ander nietszeggend cadeau op de stoep te staan, nee liever niet! De leukste cadeaus zijn iets waar je echt wat mee kunt, een ervaring of een cadeau dat iets over de persoon vertelt. Iets dat met ambacht, aandacht en liefde (plus verantwoord als je het mij vraagt) gemaakt is of samengesteld is.

Maar waar vind je die persoonlijke cadeaus, die geen prut zijn, maar daadwerkelijk een oprechte glimlach op het gezicht van de ander tovert? Ik heb 5 voorbeelden van 5 super leuke en kleine (web)shops op een rijtje gezet. Want ja, als je iets koopt doe het dan lokaal en/of bij een klein bedrijf. Daar zit gegarandeerd een flinke portie liefde en aandacht in. Oké, ready? Komen ze:

Nova Tempus

Ilse verzamelt in haar webshop Nova Tempus allemaal leuke, mooie en duurzame spulletjes voor in huis. Of hoe ze het zelf omschrijft: “Sustainable home goods for simple and consciously curated living.” De absolute favoriet van mij op dit moment zijn de schattige kartonnen kerstboompjes. Ze hebben een heel luchtig en speels effect. Maar ook het handgemaakte keramiek of de rustieke kaarsen zijn zeker een aanrader.

Bevlogen

Combineer eigenzinnigheid, creativiteit en hergebruik en tadaa je hebt de ingrediënten van Bevlogen. Moeder en dochter combineren hun kwaliteiten en komen uit op de meest leuke creaties. Neem nou het concept: kadoosje. Een doosje met een klein cadeautje en kaartje. Gewoon via de post te versturen en nog te personaliseren ook. Eén van de varianten zie je hieronder: Houtje touwtje, met een kaartje waarop staat: “hang in there”. Te leuk! En al helemaal leuk als je iemand wel een persoonlijk cadeau wilt geven maar het niet langs kunt brengen!

Voortborduren

Borduren? Ja het klinkt in eerste instantie misschien nog een tikkeltje stoffig. Tot je de werken van Saskia hebt gezien! Het is bijna alsof het beeld gedrukt is. Maar niets is minder waar, alles wordt er op geborduurd. Zo maakt Saskia bijvoorbeeld persoonlijke borduurringen, tassen en wandkleden. Allemaal op gerecycled vilt, papier of 100% biologisch katoen. Kies je eigen foto uit, klik de maat aan, upload de foto en wachten maar. Persoonlijker dan dit wordt het niet!

Foto: Voortborduren Stel hier je borduurring samen

CAKE

Waar het om draait volgens Laurine van CAKE? Je omringen met mensen die iets toevoegen in je leven. Een magische sprankeling. Het leven is niet bedoeld om alles alleen te doen, maar juist om het samen te doen. Deze gedachte alleen al past perfect bij kerst -al helemaal deze kerst. Laurine heeft deze boodschap samengebracht in de wandhanger “Tribe”. Die je ook nog eens kunt personaliseren naar een weerspiegeling van jouw tribe.

Studio nom

Als we het dan toch over wandhangers hebben. Dan mag deze absoluut niet in het rijtje ontbreken. Met haar roots in Swaziland maakt Nom de meest mooie wandhangers, van hout en draad. Eenvoud, schoonheid en eerlijk zijn haar pijlers en die zie je dan ook in elk afzonderlijk werk terugkomen. En het resultaat is er absoluut naar. Een van haar credo’s: “Keep on giving: reduce, reuse, recycle”

Wil je nog meer leuke inspiratie voor toffe cadeaus? Kijk eens op kleinbedrijfje.nl. De perfecte verzameling van de leukste kleine bedrijfjes van Nederland.

Misschien nog wel persoonlijker: een eigen gemaakt cadeau! Bekijk hier verschillende DIY’s.

Foto bovenaan: Nova Tempus

Geef een reactie

Schuiven naar boven