wandkleed, diy, interieurstyling, wanddecoratie, ditisdil, groningen, interieur, woonkamer, styling, interieurinspiratie, zelf maken, katoen, statement

DIY – Maak een (goedkoop) statement aan je muur met dit wandkleed

Muren, je kunt er van alles mee. Helemaal vol hangen met allerlei vondsten, foto’s, schilderijen en posters. Of juist niets. Vaak is het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen te veel gepriegel en kille kaalheid. Eén ding is in ieder geval wel duidelijk, als je voor rust wilt gaan kun je beter het principe less is more aanhouden. Een statement maken dus. Goed, een statement betekent al snel iets groots. En hoe groter hoe duurder. Tenzij… je het zelf in elkaar kliedert.

Want kliederen dat is één ding wat zeker is bij het maken van dit wandkleed. Een ander ding dat ook zeker is: duur is het zeker niet. Bij elkaar kost het nog geen €10,-. Plus het kind in je maakt er nog een vreugdedansje bij ook. Aan de slag dus met dit snelle, makkelijke én goedkope wandkleed.

NODIG

  • Ongebleekt katoen of linnen op het formaat dat jij mooi vindt (bij de IKEA heb je hele mooie voor een kleine prijs)
  • Textielverf (ik gebruikte Intense Black van Dylon, maar je kunt ook zelf natuurlijke verf maken met bijvoorbeeld kurkuma)
  • Blokkwast

ZO DOE JE HET:

– Knip de stof op je gewenste formaat. Ik heb hem verder niet afgewerkt voor een mooi grof effect.

– Maak de verf klaar. Ik gebruikte de kleur intense black en heb het een beetje op gevoel aangelengd met water, waardoor hij heel donkerblauw is geworden 😉 Wil je echt zwart, zorg dan dat je de juiste verhoudingen op het pakje textielverf aanhoudt.

-Je kunt ook natuurlijke verf maken en gebruiken. Ik ga binnenkort avocadopitten en schillen uittesten. Dit geeft de stof een zachtroze tint en is erg geschikt om textiel mee te verven. (Binnenkort meer).

-Zorg ervoor dat het doek nat is. Ik heb hem snel met de plantenspuit nat gemaakt. Hij moet in ieder geval niet kletsnat zijn.

-Pak een grote kwast, doop hem in de verf en spetteren maar. Hoe meer je op één plek spat, hoe donkerder de vlek daar wordt. Ik heb er een streep in de breedte van gemaakt, maar alles is mogelijk!

En dan: drogen en klaar!

Of nou ja, dat is wat ik dacht! Maar niets was minder waar. Toen ik me namelijk één seconde omdraaide vond (kat) Koos dat het zeker nog niet klaar was en greep z’n kans. Nam een sprong op tafel en signeerde hem nog even aan de onderkant.

Ga jij aan de slag met deze wandhanger? Leuk! Ik ben benieuwd hoe hij er straks bij jou bijhangt.

Geef een reactie

Schuiven naar boven