diy, zelfmaken, kringloop, oud, nieuw, spullen, interieur, styling, interieuradvies, ditisdil, natuurlijk

DIY – van oubollige raamhanger naar nieuwe wanddeco

Zo’n twee jaar geleden hoorde ik voor het eerst van Babette Porcelijn. Het was het moment dat mijn bewustzijn over milieuvervuiling en duurzaamheid voor het eerst echt naar voren kwam. Het moment dat ik besefte, zo kunnen we niet doorgaan. En vooral, ik wil niet doorgaan op de manier zoals we massaal nog allemaal doen. Ik las inmiddels het boek van Babette: De Verborgen Impact en mijn ogen werden geopend. Alles wat op zich al heel logisch klinkt, werd nu verklaard. Babette heeft een top 10 gemaakt met de items/onderwerpen die het meest impact hebben. Met stip op nummer 1? Juist spullen!

Als je denkt, Jildou, hoezo deze inleiding? Ik wil gewoon lezen hoe je deze oubollige raamhanger omgetoverd hebt. Mag ook, skip dit en lees hier verder! Maar ik vind het belangrijk om het gehele verhaal te vertellen.

Even over de impact van spullen

Goed spullen dus. Waarom deze zo vervuilend zijn? Vaak omdat ze overbodig zijn. Van gekke grondstoffen gemaakt. Maar vooral: omdat wij zo graag zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk willen en het aan de andere kant van de wereld laten maken: vervoer.

Zelf koop ik bijna geen nieuwe spullen meer. Bijna mijn hele huis bestaat uit kringloopvondsten,  Marktplaatsparels en gekregen items. Voor al mijn nieuwe spullen probeer ik zoveel mogelijk voor kwaliteit te gaan. En kies ik bewust. Op die manier hoop ik er echt nog een hele tijd van te genieten. Accessoires koop ik vrijwel niet, of het moet een bijzonder verhaal hebben. En heel soms, ja heel soms kom ik toch nog weer thuis met een nieuwe roze bloempot van de Kwantum. Maar over het algemeen, probeer ik dat zoveel mogelijk te beperken en steek ik iets ouds liever in een nieuw jasje. Net zoals ik met deze -van origine look-a-like glas in lood raamhanger heb gedaan.

diy, zelfmaken, kringloop, oud, nieuw, spullen, interieur, styling, interieuradvies, ditisdil, natuurlijk

Zo tover je hem om

Super simpel en zeker iets dat iedereen kan. Dus daarover geen excuses 😉

NODIG: 

* Oude raamhanger (speur goed bij de kringloop)
* Nagellakremover
* Wattenschijfjes of beter: een oude schoonmaakdoek
* Lijmpistool
* Gedroogde bloemen/grassprieten

En zo ging ik te werk: 
Mijn vondst was zeker nog geen parel toen ik ‘m vond kan ik je vertellen. Een dikke laag vieze, bruine smurrie bedekte het geheel. Daaronder had iemand goed z’n best gedaan om een mooi bloemwerk te maken. Een goedkope variant van glas in lood zeg maar. Maar daardoor beter voor mij.

* Maak hem helemaal schoon met nagellakremover en haal ook het kunstwerk er hiermee af

* Ga op zoek naar bloemen of dode grassprieten. Ik heb die van mij ergens gevonden in een berm.

* Kijk wat voor compositie je mooi vindt.

* Warm het lijmpistool op en maak de grassprieten vast met een dot warme lijm.

* Laat drogen en zoek een mooi plekje

* KLAAR!

How about you? Duik je de kringloop in of scoor je toch liever nieuwe items? 

Geef een reactie

Schuiven naar boven