Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Hoe voorkom je die galm in huis? - DITISDIL

Hoe voorkom je die galm in huis?

Echooo, ezeeeel. Je kunt van alles gaan roepen dat met een heerlijke galm terugkaatst in je oren. Niet echt heel fijn. Hoe kun je er voor zorgen dat je huis geen hol wordt?

Akoestiek, het is toch vaak een dingetje. Er voor zorgen dat geluiden niet te veel weerkaatsen. Wat je hier aan kunt doen? Veel en de mogelijkheden worden ook steeds groter. Zo zijn er veel stoffen en materialen die het heerlijk vinden om al die geluiden voor je op te nemen. Zo fijn is dat! Wat je zoal kunt doen?

Stof, stof oh ja en stof

Stof houdt de weerkaatsing tegen. Heb je een gladde harde vloer? Kies dan voor een fijn vloerkleed. Lekker zacht aan je voeten en dus erg geluiddempend. Verder werken gordijnen ook ontzettend goed en stoffen banken en stoelen. Of ga bijvoorbeeld voor een wandkleed.

Maar wat nou als ik dat niet wil al dat stof?

Nee, wil je geen vloerbedekking, mooie lange gordijnen en een stoffen bank? Liever clean en strak? Tuurlijk dat kan! Tegenwoordig zijn er ook super veel mooie oplossingen die geheel geïntegreerd kunnen worden. Denk aan panelen, plafonds en geluidsabsorberende prints aan de wand. En vergeet je vloer ook vooral niet! Ook daarin zijn veel varianten te vinden die wel bijvoorbeeld de beton- of houtlook hebben, maar dan niet zo hard zijn. Marmoleum en kurk zijn wondermiddelen (en ook natuurlijk, niet geheel onbelangrijk).

Hoe groot is je ruimte?

Hoe groter de ruimte is, hoe meer je moet aanbrengen om de geluidsweerkaatsing op te vangen. Dit geldt ook voor de hoogte trouwens. Tip van Flip (Jildou); zorg voor hoekjes in een ruimte. Naast het feit dat het veel knusser is, doorbreek je de galm hiermee ook.

Zo, nu hoef je nooit meer Weeeezel eezel te spelen in je huis en kun je je daarvoor gewoon weer wenden tot de good old waterput.

Geef een reactie

Schuiven naar boven