hangstoel, rope, hangmatwereld, duurzaam relaxen, thuis relaxen, eerlijk, ontspannen, thuis, tropilex

Ultiem thuis relaxen mét een goed gevoel doe je in deze duurzame hangstoel

Hoe lekker zou het zijn? Om van je huis dé plek te maken waar je volledig tot rust komt. Waar je de relaxstand aanzet en die intense vergadering, de boodschappen en al die andere dingen die nog op je to-dolist staan eventjes vergeet. Heerlijk idee toch? Je zou naar de sauna kunnen gaan (ook best een aanrader trouwens), jezelf in ingewikkelde houdingen wringen (zeker niet verkeerd) óf jezelf gewoon even terugtrekken. 

Ik houd er echt van. Thuis zijn, een moment voor mezelf, niks doen en opladen. En laat thuis nou meteen de perfecte plek zijn om die relaxplek van te maken. Kop thee d’r bij, muziekje op de achtergrond en lekker achterover hangen. En dat hangen, hoe doe je dat nou beter dan in een fijne hangstoel?

Lekker binnen hangen

Binnen hangen dus. Je ziet ze al wel een tijdje voorbij komen; hangstoelen. Vaak van rotan of hout, maar misschien nog wel mooier: de stoffen hangstoelen van hangmatwereld.nl. Net zo relaxed als een hangmat, maar dan in de vorm van een stoel. Perfect voor binnen. 

Prominent in de woonkamer, in de slaapkamer of zelfs in een aparte yoga/meditatie/stiltekamer, dat is pas luxe! Het kan eigenlijk allemaal. Ik heb hier wat voorbeeldjes verzameld. Het is maar net waar je ruimte hebt en het fijn vindt om in je cocon te kruipen. Zelf zou ik het fantastisch vinden om één in de woonkamer te hangen. Het liefst naturel, een geknoopte variant met macramélook of hoe kan het ook anders: in ’t geel. Het geeft je huis iets extra’s. Plus je benadrukt meteen de hoogte van de ruimte. En doordat het geheel luchtig is en de vloer vrij blijft, werkt het nog ruimtelijk ook. Verder breng je een stuk zachtheid aan en is het een speelse doorbreking. Al helemaal als je verder met veel strakke lijnen werkt.  

hangstoel, rope, hangmatwereld, duurzaam relaxen, thuis relaxen, eerlijk, ontspannen, thuis, tropilex

Duurzaam en fairtrade

In principe koop ik liever geen nieuwe spullen. Lees: er zijn al genoeg spullen in de wereld, plus spullen staan op nummer 1 als het gaat om de vervuiling van de aarde. Tenzij die nieuwe spullen op een eerlijke manier zijn gemaakt voor mens en natuur. Dan draag je juist bij aan een mooie wereld. 

De hangstoelen en hangmatten van Tropilex kloppen in dit plaatje. Zo zijn de spreidstokken gemaakt van Shorea hout dat 100% FSC is. En in de Rope variant is de stoel gevlochten van dikke koorden, waardoor hij extra stevig is. Het polyester in de koorden en het doek komt uit gerecyclede plastic flessen. En nu dacht ik zelf, ja zit dat dan wel lekker? Maar door de speciale weeeftechniek voelt het juist heel lekker aan en is het zelfs zachter dan katoen. Klinkt goed toch?!

Eerlijk productieproces
En naast de duurzame materialen wordt er ook eerlijk gekeken naar het productieproces. De hangstoelen worden fair trade geproduceerd in Zuid-Amerika en Azië, waar de medewerkers eerlijke prijzen krijgen betaald én wordt er strikt toegekeken op de arbeidsomstandigheden. 

Verder is Tropilex aangesloten bij 1 Percent for the Planet. Een stichting die zich inzet met allerlei projecten voor een betere toekomst van de planeet. Elk bedrijf dat aangesloten is doneert in ieder geval 1% van de gemaakte winst aan de stichting. 

WIN

Lijkt het jou ook fijn om binnen zo’n heerlijke plek te creëren? Laat me weten wat je favoriet is én waar ‘ie komt te hangen. 

HELAAS DEZE WINACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN. 

Je kunt natuurlijk nog wel shoppen bij Hangmatwereld.nl om alsnog die fijne plek te creëren.

Deze post is in samenwerking met: Hangmatwereld.nl

Geef een reactie

Schuiven naar boven