DITISDIL, HMPLB, Hennep, beddengoed, hemp, linnen, natuurlijk, duurzaam, sustainable, living, slaapkamer

Hennep in opmars – het duurzame alternatief voor katoen

Heel lang heb ik in een waan geleefd. Geleefd met het idee dat ik het goed deed. Tot ik erachter kwam dat het verhaal toch anders in elkaar steekt. Waar ik het over heb? Katoen! Een hele tijd dacht ik: katoen dat is toch een natuurlijk materiaal, dat is dan toch goed? Onlangs kwam ik erachter dat katoen niet altijd (of beter gezegd: meestal niet) heel eerlijk en goed geproduceerd wordt. Biologisch katoen lijkt dan het voor de hand liggende antwoord. Of toch niet? NEE! Zelfs biologisch katoen is niet het antwoord. Wat wel de toekomst is: hennep.

Zo zit het dus

De textielindustrie is op dit moment nog één van de meest vervuilende industrieën. Veelal door de gigantische ‘weggooi-cultuur’, het gebruik van vele giftige stoffen, de gigantische hoeveelheden water die nodig zijn en laten we zeker de arbeidsomstandigheden niet vergeten. Anders gezegd: het zorgt voor een gigantische en onherstelbare schade voor de planeet. Zonder er direct een heel deprimerend verhaal van te maken: er is een perfect alternatief!

DITISDIL, HMPLB, Hennep, beddengoed, hemp, linnen, natuurlijk, duurzaam, sustainable, living, slaapkamer

Dat alternatief heet Hennep

Grote kans dat jij bij hennep zeker niet meteen denkt aan stof, laat staan dat je onder hennep gaat slapen. Toch is dit wel het antwoord! Hennepvezels hebben namelijk vele milieuvoordelen ten opzichte van huidige vezels. Hennep heeft namelijk een stuk minder water nodig in het gehele productieproces: van teelt tot stof dus. Verder is hennep een super snelle groeier, dat betekent in veel minder tijd, veel meer vezels! Ohja en hennep is vrij gemakkelijk lekker zacht te maken, perfect dus om lekker onder weg te kruipen ’s nachts. Bekijk hier de overzichtelijke infographic van HMPLB, met alle voordelen op een rijtje.

DITISDIL, HMPLB, Hennep, beddengoed, hemp, linnen, natuurlijk, duurzaam, sustainable, living, slaapkamer

Haal hennep in huis

Hennep is op dit moment behoorlijk in ontwikkeling. In een sterke ontwikkeling zelfs, er wordt met van alles geëxperimenteerd. Zo heeft HMPLB bijvoorbeeld al fijne dekbedovertrekken en meditatiekussens in hun assortiment en zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van allerlei andere producten voor in je interieur. Het is misschien eerst even een investering, maar dan kun je ook werkelijk jaren en jaren vooruit! Enthousiast? Sinds kort hebben HMPLB en DITISDIL de handen ineen geslagen en koop je via mij voordelig hun producten. Meer weten, stuur een berichtje!

Benieuwd wat voor duurzame alternatieven er nog meer zijn en hoe je een duurzamer interieur creëert? Lees hier ook mijn andere blogs! Of wil je graag je eigen interieur een duurzame update geven, maar kom je er niet uit? Laat me je helpen!

Geef een reactie

Schuiven naar boven