Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Natuurlijk? Natuurlijk! Laten we gaan samenwerken - DITISDIL

Natuurlijk? Natuurlijk! Laten we gaan samenwerken

Natuurlijk wonen en leven. Ingewikkeld? Nee. Duur? Ook niet. Saai? Alles behalve. We zijn nogal van het gemak. Dat wat voor onze neus ligt, gebruiken we en het liefst willen we er ook nog zo weinig mogelijk voor doen. Ten onrechte wordt er daarom vaak gedacht dat natuurlijk leven moeilijk, duur en saai is. Op naar een samenleving waar natuurlijk, natuurlijk is! Een wereld waarin we weer met elkaar gaan samenwerken.

Natuurlijk, zo moeilijk. Of toch niet?

Moeilijk, daar houden we niet zo van. “Waarom zou je moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?” Een befaamde uitspraak en heel waar. Bij natuurlijk of duurzaam leven en wonen wordt er vaak het volgende labeltje gegeven: MOEILIJK, dus streep d’r door. Toch is het echt niet zo moeilijk als we denken. Ja je moet even anders gaan denken. Maar daar wordt je juist creatief van. En we hebben eigenlijk alle kennis en middelen in huis om de juiste keuzes te maken. Laten we daar wat mee gaan doen. Een brood in een broodzak halen bijvoorbeeld, easy. Minder spullen kopen is eerst even moeilijk, maar dat heeft meer met de (opgelegde) koopverslaving te maken dan dat het proces echt moeilijk is.

DUURzaam

Nog zo’n leuke uitspraak. Ik hoor het vaak: “Duurzaam, man dat is DUUR”. Ja het klopt inderdaad dat het in eerste instantie duur lijkt. Maar dat is bij iedere investering het geval. Een TV of bankstel koop je ook niet iedere week. Duurzame items, maar ook groene stroom en isolatie zijn bij aanschaf wellicht iets duurder. Maar kijk naar de lange termijn, dan is het echt vele malen goedkoper. Zelfs mijn manier van wassen bespaart me echt veel geld. Duurzame producten zijn kwalitatieve producten; een investering in de toekomst!

Oh maar dat is veeeul te saai

Saai? Oh echt niet. Als je denkt dat natuurlijk alleen bestaat uit veel stof, tweedehands, riet en aardse kleuren, dan is er nog een hele wereld te ontdekken. Ik houd zelf van kleur, dat maakt je zo vrolijk. En laten er nou hele mooie en goede verven bestaan die je bijna iedere gewenste kleur kunnen geven. Bovendien de wereld is een bruisende en kleurrijke plek, hoe kan dat nou saai zijn.

natuurlijk, wonen, interieur, bloemen, duurzaamheid, duurzaam, kleurrijk, kleur

Iedere stap is er één!

En zo is het. Ja, ik ben het met je eens. De wereld zit soms heel gek in elkaar. En je zou kunnen zeggen dat je als individu geen invloed hebt op de meest vervuilende bedrijven/keuzes. Toch geloof ik dat iedere stap er één is. En dat jouw keuzes invloed hebben. Jij kunt kiezen waar jij je geld in investeert. Met iedere aankoop heb jij invloed, hoe klein hij ook mag zijn. Iedere stap is er één. Laten we daarom samen kiezen voor natuurlijk! Voor onszelf, de wereld en de toekomst.

Geef een reactie

Schuiven naar boven