Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Haal Deens kringloopgeluk in huis - DITISDIL

Haal Deens kringloopgeluk in huis

Zeg je Denemarken; dan denk je al snel aan design, mooie ontwerpen, rust en tegenwoordig wellicht ook aan hygge. Het Deense geluk wordt steeds bekender. En stiekem willen we allemaal misschien wel een beetje Deens geluk in ons leven, althans als ik voor mezelf spreek.

Nostalgie

Een jaar geleden verruilden mijn ouders Nederland voor Denemarken. Het land waar we vroeger meerdere malen op vakantie gingen. Een land dat mij doet herinneren aan mooie stranden, vele fietstochten en natuurlijk de hoppepude (springkussen). De nostalgie van toen, komt nu elke keer weer een beetje terug als ik mijn ouders opzoek.

bordje, kringloop, geluk, deens

Kringloopjager

Als fervent kringloopjager en een liefde voor interieur is Denemarken tegenwoordig een waar walhalla. De Denen hebben hele mooie interieurwinkels waar je je vergaapt tussen allerlei designitems. Maar goed, daar hangt ook meteen een mooi prijskaartje aan. Een iets te mooi prijskaartje meestal. Oplossing: de kringloopwinkels. In bijna ieder groot dorp en zeker in de steden vind je ze. De Bla Kors of Rod Kors bijvoorbeeld.

Tot nu toe heb ik altijd geluk gehad. Zo kwam ik thuis met een aantal marmeren bordjes, die nu staan te pronken in de keuken. En de laatste keer liep ik bijna met een sip gezicht en lege handen de kringloopwinkels weer uit. Tot mijn oog plotsklaps op een stel super mooie bordjes viel. Yes, wat een geluk. Daar kan ik echt zo van genieten. Al helemaal als het prijskaartje dan ook nog eens goed in je voordeel werkt. Deze bordjes heb ik in totaal voor ongeveer €4,- gescoord. Een oud vrouwtje die in de winkel werkt begon een heel verhaal tegen ons, in het Deens uiteraard. Met de enkele woorden die mijn moeder er uit kon halen, begrepen we dat het gemaakt is door een Deense designer moest zijn. Vol trots brabbelde ze allerlei onverstaanbare dingen. En zo ging ik met opgeheven hoofd en een goede buit weer huiswaarts.

Word jij ook zo blij van parels uit de kringloop? Binnenkort meer verhalen over Deens geluk; ofwel hygge. Ik ging namelijk op onderzoek: wat is hygge en hoe uit zich dat?

Geef een reactie

Schuiven naar boven