simpel, interieur, saai, kracht, warm

Simpel? Dat is toch saai?

Laatst floepten de woorden simpel en eenvoud meermaals uit mijn mond. Waar een vriendin van mij op reageerde: “Simpel? Dat is toch saai, kil en koud?” Haar reactie verbaasde mij, tot ik erachter kwam dat zij niet de enige is met deze associatie. Veel mensen krijgen koude rillingen van simpel, eenvoud en laat staan van het woord minimalisme. Tijd voor verandering.

We zijn massaal bang voor saai

Saai? Dat kan echt niet. We doen er alles aan om dat te voorkomen. Continue verandering, nieuwe spullen, nog exclusievere feestjes, avontuur en elke keer andere ontwikkelingen. Ja, ook ik herken dit. Het zit in ons systeem gebakken, alsof we niet meer anders kunnen en mogen. Steeds meer en beter. Voorop lopen, want dan zijn we niet saai. Mijn tante wil(de) bijvoorbeeld het liefst ieder jaar een compleet nieuw interieur. Of wat denk je van de nieuwste Apple. Iedere dag een AGV’tje? Dacht het niet! Helaas is die continue veranderdrang nooit klaar. En happen we steeds meer naar rust en aandacht.

simpel, interieur, saai, kracht, warm

Ook én vooral in huis is de rust en aandacht zo belangrijk. Dit is je basis, hier plof je neer, kom je tot rust en kun je volledig jezelf zijn. Thuiskomen. De ruimte die je binnenstapt en er een last van je schouders valt, ontspannen. Tenminste als je huis niet volledig gehuld is in spullen. Waar je als ware survivalaar van de gang naar de keuken ploetert. Of als het een plek is geworden waar het ook continue anders en beter moet worden.

Kan het ook anders? Yes we can!

Het antwoord? Met een vleugje eenvoud en toefje simpliciteit ben je al een heel eind. En die kilheid en kou dan? Eenvoud kan ook warm zijn. En dat betekent ook heus niet dat je niets meer aan de muur kunt hebben, geen kussen meer op de bank of dat ene leuke plantje in de vensterbank. Het is juist belangrijk om je te omringen met spullen waar je blij van wordt, zonder dat het overdaad wordt. Zodat je kunt genieten van die kleine dingen, de eenvoud en je weer écht thuiskomt.

simpel, interieur, saai, kracht, warm

Hoe kijk jij naar simpel en eenvoud? En waar verlang jij naar in je huis? Kun je wel een recept gebruiken voor je thuis? Stuur me dan een berichtje!

Geef een reactie

Schuiven naar boven