Substitute, SUB, duurzaam interieur, sustainable interior, interieurinspiratie, tweedehands interieur, woonkamerstyling, binnenhuisinspiratie, duurzaam wonen, natuurlijk wonen, tips, keuzes maken, design, recycle, circulair wonen

SUB-methode: dé route naar een duurzaam interieur

Sta je dan in de woonwinkel, of nog erger misschien: een webshop. Je interieur kan wel een update gebruiken en dit keer wil je het goed aanpakken. Niet zo maar overhaast iets kopen, maar een weloverwogen beslissing nemen. Een interieur dat helemaal bij jou past en tegelijk een interieur dat een zo laag mogelijke impact heeft op het milieu. Je weet dat er mogelijkheden zijn, maar waar vindt je ze? En welke passen bij jou? Of wat is nou de meest duurzame én tijdloze keuze?

Met al die vragen zit je te turen naar je scherm, resultaat: je komt geen steek verder. Gelukkig is er eigenlijk voor elke probleem wel een oplossing. De dames van The Substitute werken volgens de overzichtelijke SUB-methode, waarmee het maken van keuzes opeens een stuk makkelijker wordt. Hoe dat werkt, dat lees je hier:

Substitute, SUB, duurzaam interieur, sustainable interior, interieurinspiratie, tweedehands interieur, woonkamerstyling, binnenhuisinspiratie, duurzaam wonen, natuurlijk wonen, tips, keuzes maken, kringloop

Save

De eerste en ook meteen meest duurzame keus van allemaal: Save. Kijk eens naar je huidige meubels/spullen. Wat heb je in huis? En belangrijker nog, wat voor spullen kun je terug laten komen in je nieuwe interieur? Heb je nog een oude stoel of erfstuk, die het nog prima doet, kijk dan op wat voor manier je die terug kunt laten komen. Sommige spullen hebben wellicht een opknapbeurt nodig of een likje verf, maar kunnen dan prima nog een volgende ronde mee. Meubels in huis die an sich nog prima zijn, maar niet helemaal meer jouw smaak? Kijk of je er iemand anders blij mee kunt maken! De kringloop of Marktplaats is dan de beste optie.

Use

Ongeveer 75% van al onze bezittingen gebruiken we maar een paar keer per jaar. Ja echt! Voornamelijk apparaten zijn daar een goed voorbeeld van. Veel van die spullen kunnen we prima met iemand anders delen. Of spullen die je slechts een aantal jaren gebruikt, zoals veel kinderspullen, die kun je prima rouleren of via Marktplaats kopen en verkopen. Tegenwoordig kun je ook veel meer items huren of leasen. Waarbij je werkt met een contract. De leverancier zorgt ervoor dat het item uiteindelijk weer ingenomen wordt en opgeknapt. Kijk eens kritisch naar dat wat je nodig denkt te hebben en wat je absoluut zelf wilt bezitten. Wat zou je prima kunnen huren/lenen/leasen?

Substitute, SUB, duurzaam interieur, sustainable interior, interieurinspiratie, tweedehands interieur, woonkamerstyling, binnenhuisinspiratie, duurzaam wonen, natuurlijk wonen, tips, keuzes maken

Buy

Zodra je je lijstje klaar hebt met de items die je wilt behouden, spullen die je wilt lenen of huren, dan missen er waarschijnlijk nog aantal dingen die je wel nodig bent en ook niet in de kringloop of op Marktplaats kunt vinden. Buy, is dan de laatste optie die overblijft. En als je dan nieuw gaat kopen. Dan is het extra belangrijk dat je kijkt naar wat voor materialen gebruikt zijn, of het te recyclen is en makkelijk her te gebruiken. Maar ook waar wordt het geproduceerd? Is er veel vervoer voor nodig? Nu denk je misschien wel weer, ja leuk maar dan zit ik nog steeds naar m’n scherm te staren met een groot vraagteken! Gelukkig is daar het platform van The Substitute. Het platform staat vol duurzame en circulaire makers, bouwers, producten en professionals en wordt meer en meer uitgebouwd.

Kom je er dan nog steeds niet uit? Ik help je graag om de juiste keuzes en combinaties te maken, zodat jij straks met een goed gevoel kunt genieten van jouw thuis!

Geef een reactie

Schuiven naar boven