flexa, kleur, trend, interieur

TREND \\ Dit is de kleur van het jaar 2020

Ieder jaar rond begin september is het even billen knijpen, zweethandjes en bibberende knieën. Iedere interieurjunkie weet waar ik het over heb. De bekendmaking van de kleur van het jaar natuurlijk. Welke kleur gaat het winnen en neemt (stiekem) plaats in ons huis -jazeker, zelfs als je even niet op zit te letten?

Kleur, trend, flexa, interieur, 2020

In de race….

Flexa was erg genereus dit jaar en hielp ons een handje. Maar liefst vijf kleuren stelden ze voor en waren keihard in de race om kleur van het jaar 2020 te worden. Ik heb ze hierboven voor je verzameld. Wat dacht je van een roze Sugar Rush, een knallende Yelling Yellow, aanwezige Raging Red, alerte Busy blue of pretty Payday Purple? Stuk voor stuk prachtkleuren, toch?

The winner is… tranquil dawn

Gelukkig hé, geen van bovenstaande tinten vind je terug in het nieuwste kleurenpalet. Een fijne rustige vergrijsd groene pastelkleur it is: tranquil dawn. Een kleur die het in heel veel paletten goed doet. Mooi te combineren met andere naturelle tinten als beige, zand of nude. Maar ook als contrastkleur met bijvoorbeeld terra. Of ga voor felle kleurtjes. Andere vergrijsde tinten doen het ook erg goed trouwens. Tranquil dawn geeft je dat rustige gevoel, met luxe uitstraling.

Tranquil dawn – Flexa

Vaar je eigen koers

Hoewel ik soms helemaal in de ban kan zijn van de nieuwste trends en kleuren, blijft het toch belangrijker om m’n eigen richting te behouden. Wat vind ik mooi? Welke kleuren passen bij mij en mijn huis? Niet als een malle alles overnemen, om weer helemaal bij te zijn. En die trends, ja die komen hoe dan ook terug, daar hoef je nauwelijks moeite voor te doen. Plots ligt er een nieuw kussen in exact die tint op je bank (hoe kan dat nou?). Of net als bij mij – al zo’n twee jaar eerder.

Trends bepalen nou eenmaal de kleur en stijl in winkels. Dus hoe sterk ik ook kan zeggen, “ik vaar m’n eigen koers”, ik weet dat ik (on)bewust toch beïnvloed word. Dat is ook helemaal niet erg natuurlijk, zo lang het bij je past en je er heel blij van word, is het goed! Persoonlijk word ik heel blij van deze prachtige nieuwkomer.

Circulaire verf

Beginnen jouw verfhanden te kriebelen en kan je niet wachten om je muur van een frisse lik te voorzien? Als je dan toch gaat, ga dan ook meteen voor natuurlijk. Wel zo fijn voor jezelf (geen schadelijke en chemische stoffen) én voor het milieu. Raw paints heeft circulaire verf op basis van mineralen in poedervorm en Verf Groen gaat voor puur natuur met circulaire, ademende verf. Zelf ga ik binnenkort starten met mijn eigen huisje met verf van Verf Groen. Weten hoe dat uitpakt? Stay tuned.

Wat vind jij van de nieuwe kleur van het jaar? Ga je spontaan aan de verf? Of is het een echte no-go?

Bron foto’s omslag, collage en keuken: Flexa.nl

Geef een reactie

Schuiven naar boven