terrazzo, interieur, blauw, oranje, rood, inspiratie, trend

Upcoming trend \\ in de ban van terrazzo

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent ook dat er weer volop gekeken wordt naar de nieuwste trends en ontwikkelingen voor volgend jaar. Zelf ben ik niet zo van de trends, dacht ik. Onbewust worden we toch behoorlijk beïnvloed. En dat is ook zeker niet gek. Trends bepalen toch ook wat er in de winkels komt te liggen en dus ook waar we naartoe gelokt worden.

Vroeg je me tien jaar geleden naar mijn lievelingskleur, had ik je luidkeels medegedeeld dat het in ieder geval geen geel is. Spuuglelijk vond ik het zelfs. Toch ging het mis met mijn afkeer tegen geel. Kijk je nu in mijn kledingkast, dan vind je van bijna ieder soort kledingstuk wel een variant in het geel. (Guilty) En ga ik nu zelfs met gele verf aan de slag in mijn huis.

Puur natuur en hergebruik in één

Goed. Genoeg gebazel over kleur en wel of niet houden van trends. Van deze trend ben ik vanaf moment één hartstikke fan. Terrazzo. Hij kwam vorig jaar al stiekem om het hoekje gluren. Maar vanaf nu is er geen weg meer terug. Een eeuwenoud principe en techniek. Gemaakt van stukjes oud marmer en steen, verwerkt in klei. Stiekem gewoon een luie manier van een vloer maken. Maar meteen ook een hele fijne manier van hergebruik en bovendien hartstikke natuurlijk. Waar de stukjes eerder vooral erg klein waren, zie je ze tegenwoordig veel groter en met veel meer ruimte er tussen.

Terrazzo in vele soorten en maten

Waar het begon met een vloer of een keukenblad is op de dag van vandaag alles in de ban van terrazzo. Wat dacht je van een stoel, je servies, een lampje boven de tafel of naast de bank en een prachtige vaas in de kast. Maar ook het patroon zie je overal terug. Als kussenhoes, behangetje, dekbedovertrek en zelfs handdoeken.

Hoe zit het bij jou? Val jij al voor de terrazzo trend of vind je ’t afschuwelijk?

Geef een reactie

Schuiven naar boven