Ga je mee kringlopen?

De kringloop, waar hij eerder stoffig en armoedig was, is het tegenwoordig helemaal hip en happening. Ik ben zelf al jaren fervent kringloper (jazeker, inmiddels zelfs als werkwoord en zelfstandig naamwoord). Ik loop er heel wat af, zelfs in het buitenland. Snuffelen, jagen en ultiem gelukkig zijn met een parel tussen de troep, daar doe je het voor.

Een tweede, derde of vierde leven

Er zijn al heel wat spullen te vinden op deze aardbol. Stiekem eigenlijk al een beetje te veel. Juist die spullen staan met stip op één als het gaat om milieu-impact. Niet alleen zij verdienen een volgend leven, ook de wereld verdient ’t. Dus ren, vlieg, loop naar de kringloop en red je nieuwe oude stoel van de schroot.

Een stoel met een verhaal

De kringloop staat vol met verhalen. Ieder stuk zo z’n eigen. Die ene lamp die jarenlang hét lichtpunt in oma’s huis was. De kast die jaren dienstdeed als opslag in een grote fabriek. Of een tafel waar vele tekeningen zijn gemaakt en borden vol eten zijn opgegeten. Exact dat is het mooie van kringloopitems, ze zitten boordevol verhalen. Veel leuker toch dan die goedkope, nieuwe variant!

Opknappen maar

Het leuke aan kringloopitems is dat je ze helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Doordat de prijsjes vaak laag zijn (helaas niet altijd meer), is het makkelijker om het hier en daar op te knappen. Uniek en helemaal passend binnen jouw eigen stek. Een likje verf, nieuw stofje of een totaal andere vorm.

Binnenkort ga ik zelf ook aan de slag met mijn kringloopvondsten. 
Daarover binnenkort meer. 

Geef een reactie

Schuiven naar boven