interieur, interieurstyling, woonkamer, woonkamerstyling, interieurontwerp, duurzaam wonen, upcycle, upgrade, ditisdil, groningen

UPCYCLE en upgrade je kussens op deze verrassende manieren

Met kussens op je bank kun je warmte, kleur en sfeer toevoegen aan je ruimte. Het is ook een hele makkelijke en goedkope manier om net even iets anders te creëren. Maar wist je dat je je huidige kussens ook zelf een update kunt geven. Goedkoop en verrassend.

Zelf heb ik onlangs een groot wandkleed boven de bank gemaakt. De kussens op de bank eronder pasten niet meer in het geheel (vond ik). Maar om nou telkens weer nieuwe hoezen in huis te halen, dat vind ik persoonlijk een beetje zonde. Oplossing: wat nou als je met een andere blik kijkt naar dat wat je al in huis hebt? Dan ontstaan er bijzondere creaties – vaak uniek en misschien nog wel mooier ook dan de exemplaren uit de winkel. Alleen al omdat het gemaakt/bedacht/gecreëerd is door niemand minder dan jou!

interieur, interieurstyling, woonkamer, woonkamerstyling, interieurontwerp, duurzaam wonen, upcycle, upgrade, ditisdil, groningen

Wat ik deed:

In mijn wandkleed zit diep blauw. Dus die kleur wilde ik graag terug laten komen. Verder had ik al een kussen met franjes met aan de voorkant okergeel (maar net niet de geel die mooi past bij de geel die ik al heb) en een mooie ongebleekte katoen aan de achterzijde. Simpel zou je zeggen, draai ‘m om. Maar daar zit ook de ritssluiting. Daarom maakt ik op een stuk juteband een franje rand met een paar simpele macraméknopen. Dit zette ik vervolgens losjes aan het kussen vast zodat het ook makkelijk is om het er eventueel weer af te halen. Kussen update 1, check!

interieur, interieurstyling, woonkamer, woonkamerstyling, interieurontwerp, duurzaam wonen, upcycle, upgrade, ditisdil, groningen

Dan diep blauw. Ja opeens had ik het. In mijn kledingkast lag een jurk, keurig op de stapel. Gemaakt van een soort rib velvet achtige stof. Hij lag daar alleen maar te liggen. Wacht, ik pakte de jurk uit de kast en drapeerde het om het kussen. De mouwen naar binnen gevouwen en aan de achterkant. De onderkant van de jurk zette ik van binnen af vast met een paar veiligheidsspelden. Oftewel het lijkt een kussenhoes, maar stiekem is het een jurk, die je prima weer aan kan als je het wilt.

Leuk toch? Met een andere blik kijken naar de spullen die je hebt. Combineren, toepassen en op een andere manier kijken. Op wat voor manier kun jij je kussens een upgrade geven?

Geef een reactie

Schuiven naar boven