Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Hoe creëer je een urban jungle zonder groene vingers? - DITISDIL

Hoe creëer je een urban jungle zonder groene vingers?

Planten, het is echt één van mijn nieuwste verslavingen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze groeien en hoe ik de baby’s op mag voeden. Als ik dit zo typ, kan ik mezelf wel het stempeltje plantmom geven geloof ik. Iedere keer zeg ik ook weer, nee nu mag ik geen planten er meer bij. Maar op één of andere wonderlijke wijze weten ze toch weer een plekje in mijn huis te bemachtigen.

Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen zo begaand is met z’n plantjes als dat ik dat doe, maar tegelijkertijd wel van mooie plantjes in huis houdt. Dus hoe doe je dat dan, een urban jungle creëren zonder groene vingers? Daarom een aantal goede groene rakkers op een rijtje, die niet al te veel moederliefde nodig zijn.

Aloë Vera

Deze sterke plant heeft echt z’n comeback gemaakt. Je ziet hem tegenwoordig op menig Instawaardige kiekjes voorbij komen. Niet voor niets, hij is niet zo moeilijk. Weinig water en flink wat zon en hij is blij. Daarnaast zuivert ‘ie de lucht ook nog eens goed voor je, handig!

Graslelie

De Graslelie kan bijna niet kapot volgens mij. Hij groeit als kool, zelfs met weinig water en zonlicht. En weet zich bovendien goed voort te planten 😉 Je ideale groene rakker dus. Daarnaast komt ook de graslelie in aanmerking als luchtzuiverende plant, yes.

Cactus

Good old cactus. Vroeger had ik twee mini cactussen op mijn slaapkamer. In die tijd had het plantenvirus mij nog niet te pakken want ik deed echt niets aan de cactus, ik gaf hem hooguit één keer per jaar water. En ja hij bleef levend. Zegt genoeg denk ik. Plus je hebt ze in heel veel verschillende soorten, super leuk!

Pannenkoek

Liefde voor de pannenkoek. Alleen de naam is al fantastisch toch. En waar de aloë vera het goed doet op Instagram, doet de Pannenkoek het misschien nog wel beter. Geef hem liefde, eens per week wat water en hij geeft je er een plaatje voor terug!

Monstera

Haal een monster van een plant in huis. De Monstera of ook wel gatenplant genoemd is een echte eyecatcher in huis. En heeft niet veel water nodig of zonlicht. Plus hij groeit heel makkelijk, dus wil je een heuse jungle creëren, kies dan voor een monstera.

monstera, urban jungle, groene vingers

Welke plant staat straks vol trots bij jou thuis te shinen?

Nog een paar extra redenen nodig om die planten in huis te halen? Lees hier nog wat fijne voordelen.

Geef een reactie

Schuiven naar boven