Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 WOONKAMER ● Hoe richt je 'm duurzaam in? - DITISDIL

WOONKAMER ● Hoe richt je ‘m duurzaam in?

De woonkamer, vaak een belangrijke plek in het huis. Een plek om te ontspannen, tv te kijken, lezen of lekker bankhangen. Maar hoe doe je dat nou, je woonkamer duurzaam inrichten?

Ontdek je stijl

Met een overkill aan (web)shops en gigantische woonmalls kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is handig om eerst te bepalen wat jij mooi vindt. Welke stijl spreekt je aan? Naar wat voor item ben je op zoek? Wat voor uitstraling past bij jou? Warm, kleurrijk of misschien wel basic? Op die manier kun je het kaf van het koren scheiden. Blijft het lastig om een goede keus te maken? Als interieurstylist (i.o.) help ik je graag bij het maken van keuzes. Zodra je weet welke kant je op wilt en je je nieuwe items zo duurzaam mogelijk aan wilt schaffen, kijk je naar de materialen. Hier geldt, ga voor natuurlijk en kwaliteit! Denk aan hout met FSC keurmerk, biologisch vervaardigde stoffen als katoen en linnen. Maar ook karton, bamboe en rotan is sterk in opmars. Daarnaast geldt altijd, hoe hoger de kwaliteit hoe beter. Je wilt immers niets liever dan dat je item nog jarenlang meegaat.

woonkamer, duurzaam, inrichten, tweede leven

Gun hem een tweede leven

Heeft je kast z’n beste tijd gehad, of ben je gewoonweg klaar met je stoel. Gun hem een tweede leven in plaats van de afvalberg. Knap je oude meubels op en geef ze een bijvoorbeeld een likje verf. Ga je aan de slag met de kwast, gebruik dan natuurlijke verf. Bijvoorbeeld die van Carte Colori of Fairf. Liever iets meer budget? Ga dan in ieder geval voor verf op waterbasis, die kun je bij iedere bouwmarkt krijgen. En nog een voordeel, nauwelijks stank in huis, halleluja!

Niet zo handig? Scoor tweedehands.

Twee linkerhanden? Of geen zin in verven of opknappen? Verkoop je oude spullen via Marktplaats of doneer ze aan een kringloopwinkel. Hier kun je dan meteen op zoek naar nieuwe items. Of ga op jacht in een vintagewinkel. Die poppen tegenwoordig ook overal op, gegarandeerd dat er één bij jou in de buurt zit. Is vintage niet helemaal jouw stijl? Je vindt op Marktplaats spullen in bijna iedere stijl en bovendien zijn er ook diverse (web)shops die bijvoorbeeld echte designstukken aanbieden.

Wat doe jij om je woonkamer duurzaam in te richten?

Eén gedachte over “WOONKAMER ● Hoe richt je ‘m duurzaam in?

Geef een reactie

Schuiven naar boven