Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Groen verven en kleurtjes kiezen - DITISDIL

PERSOONLIJK \\ Deze verf en kleurtjes heb ik uitgezocht

Kleur bekennen. Waar ik eerder standaard ging voor veilig wit, zwart of grijs, is mijn leven de laatste jaren een stuk kleurrijker geworden (jup, letterlijk en figuurlijk). En nu ik inmiddels ben verhuisd naar een huisje waar ik ook nog mag verven kan mijn kleurgeluk niet op!

Waar word ik blij van?

Dat is de allereerste vraag die ik mezelf (en anderen) stel. Best een belangrijke ook. Waar word ik blij van? Welke kleuren geven mij een goed gevoel, maken me vrolijk en rustig? Zoals je inmiddels van me weet is mijn geelfobie tegenwoordig omgeslagen naar een verslaving, ik houd van geel. Het maakt me heel vrolijk. Die was dus vrij duidelijk. Daarnaast vind ik rust en speelsheid ook erg belangrijk. Er mag best een statement in zitten en het moet mooi bij mijn groene oerwoud passen. Al snel kwam ik op geel en twee tinten blauw. Blauw is een rustgevende kleur en is ook meteen een contrastkleur met geel. Rust en speelsheid in één dus. proces beschrijven + Foto kleurenwaaier maken

Zie het voor je

Goed als je in de basis je kleuren hebt gekozen, kun je gaan kijken naar de tinten. Maar ook wat je waar wilt hebben en wat je in de ruimte wilt creëren. Zie het voor je! Licht heeft ook veel invloed en de hoogte van de ruimte. Mijn woonkamer is hoog en licht, daar kan een donkere kleur dus prima. De eetkamer is relatief donker en ook een stuk lager, maar grenst wel meteen aan de woonkamer. Ik wil ze graag meer met elkaar verbinden. Daarom een lichtere blauwe tint, die doorloopt in de muur in de woonkamer. Ja dit wordt ’t dacht ik, ik zie het al helemaal voor me. Vind je het lastig om het echt voor je te zien? Maak dan een foto van je ruimte en verf het geheel in de Histor Color Visualizer, super handig! Ook al komt het niet helemaal overeen met de werkelijkheid, het geeft je toch even een leuk beeld.

Circulaire verf

Inmiddels heb ik mijn kleuren gekozen en wel de drie bovenstaande kleuren. Nu is verven en sich niet echt een hele gezonde bezigheid voor zowel het milieu als jezelf. Ik vind het daarom ook een heel fijn idee dat mijn impact zo laag mogelijk is. Daarom ging ik op jacht naar alternatieven. En die zijn er gelukkig voldoende. Voor mijn leuke verfklus ga ik voor circulaire verf van Verf Groen. Deze verf is 100% ecologisch, gemaakt van de natuurlijke grondstoffen kalk en grafeen, het absorbeert CO2 en is luchtzuiverend.

Benieuwd hoe mijn verfproject verder uitpakt? Binnenkort meer over de ontwikkelingen! Wil je zelf ook meer kleur in je huis, maar weet je niet goed hoe? Ik help je graag verder.

Geef een reactie

Schuiven naar boven