unusual chair, planq, design, circulair, duurzaam, natuurlijk, design

DESIGN // Van broek tot stoel. Planq doet het

Hij heet niet voor niks de Unusual chairOngewoon is ‘ie zeker, maar hopelijk niet lang meer. Hoe mooi zou het zijn als dit het nieuwe gewoon wordt. Van oude restjes stof tot trendy stoel. Zo zit je lekker op een stukkie oude jeans of misschien wel het afgedragen pak van een stewardess en die advocaat van de Zuidas.

Kliekjes gooi je niet weg

Nee. Die verwerk je gewoon. Daar heb je kliekjesdag voor toch? Vaak levert het nog bijzondere combinaties op ook. De heren van design studio Planq denken hier precies hetzelfde over. Eten, daar kan iedereen zich nog wel een voorstelling bij maken. Maar textiel, dat wordt al een ander verhaal. Toch blijven we met een behoorlijke berg textielkliekjes zitten. Zonde! Ze zijn namelijk nog prima te verwerken en bovendien erg sterk. Planq doet daarom iets magisch met deze restjes en tovert het om tot The Unusual Chair. Een moderne eetkamerstoel met een sterk staaltje innovatief materiaalgebruik.


The unusual chair is designed to inspire and create a solution for the world of tomorrow
.

Design studio Planq
unusual chair, planq, design, circulair, duurzaam, natuurlijk, design

Een stukje stewardess, vlas of soldaat?

Welke kies jij? De zitting van de stoel is er in verschillende soorten. Zo kun je gaan voor de natuurlijke vlasvezel in een beige kleur. Een lichtblauwe variant gemaakt van denim. De Urban bestaande uit gerecycled plastic. Of de varianten met legerkleding, de helderblauwe stewardesspakken (lekker Hollands) en oude ‘strak-in-t-pak-pakken’. De zitting is gemonteerd op een stevig houten onderstel in zowel een lichte als donkere uitvoering.

unusual chair, planq, design, circulair, duurzaam, natuurlijk, design

En dat is niet alles! Naast het feit dat er goed gerecycled wordt, wordt er daarmee ook veel water bespaard. Met één stoel van gerecycled denim wordt er maar liefst 11.700 liter water bespaard, bizar.

Welke variant is jouw favoriet? Meer weten over de producten van Design Studio Planq? Bekijk hier verschillende projecten en collecties.

Geef een reactie

Schuiven naar boven