DIY – Pimp je eetkamerbank

Mijn tafel staat in een hoek, best dicht tegen de muren aan. Ik vind dat fijn, heb ik er lekker veel ruimte omheen. (Oké, ik heb ook vrij weinig keus, want de lampen die er nu hangen bepalen ook behoorlijk veel, die staan ook nog op het lijstje eens te vervangen.) Enfin, de stoelen aan de kant van de muur gebruikte ik bijna niet. En juist omdat ik ook een radiator aan die kant heb, leek het me een ultieme oplossing om voor een bankje te gaan in plaats van stoelen. Lekker knus!

Zo gezegd zo gedaan. Toevallig kwam ik bij de IKEA een leuk houten bankje van perfect formaat tegen (zie hierboven). Ohja en let vooral niet (of wel) op de rotzooi, ik eh leef zeg maar in mijn huis 😉 Ik vond het bankje wel vrij druk door de verschillende kleuren en lagen hout. Dat in combinatie met een houten vloer en een houten tafel, die beiden weer van elkaar verschillen, vond ik niet zo’n lekker combi. Goed, daar is gelukkig iets aan te doen. Pimpen maar. Verf en kwast is mij zeker niet onbekend, dus die greep ik weer uit de kast. Ik heb ervoor gekozen om dezelfde kleur te pakken -een hele licht blauwe tint- als die op de muur erachter zit. Resultaat: rust, licht en vrolijk.

Hoe dan?

Benodigdheden:

 • Houten bankje
 • Schuurpapier
 • Veger
 • Oude kranten
 • Verf – geschikt voor hout en bij voorkeur circulair. Ik gebruikte deze.
 • Roerstokje
 • Verfkwast
 • Roller
 • Verfbakje

Stap voor stap:

 1. Zoek een geschikte locatie, nu het buiten lekker weer is, zou ik zeggen: BUITEN! Maar binnen kan natuurlijk ook. Heb je wel minder kans op stof of andere dingen die erin kunnen waaien. Gebruik je de circulaire verf, dan is binnen zeker geen probleem, het stinkt nauwelijks en heb je geknoeid, dan kun je het gemakkelijk schoonmaken.
 2. Schuur het bankje licht op
 3. Maak hem goed schoon met een veger en nog een droge doek na
 4. Pak de verf, roer hem goed door en verdun hem eventueel met een beetje water
 5. Afhankelijk van je bankje: verf hem met een kwast of roller. Ik heb alleen de grote bovenste planken met een roller gedaan en de rest met een kwast.
 6. Druipers voorkomen? Wees voorzichtig met de hoeveelheid verf die je aanbrengt en smeer ze weg met een kwast.
 7. Waitin’
 8. Nog een keer!
 9. Tadaa, ready to go.

Niet moeilijk, altijd een goed en zo maak je het bankje helemaal bijpassend. Ik heb hem in z’n geheel geverfd, maar je zou ook kunnen experimenteren met een andere kleur pootjes, de planken niet of grafische lijnen er op.

Ga je ook aan de slag met het pimpen van een bankje of stoel? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Of heb je nog een masterlijke tip: kom maar door!


Alle blogs

Geef een reactie

Schuiven naar boven