DIY – Maak je van vilt een bloempot

Natuurlijke materialen in huis. Het bezorgt je een rustig gevoel. Het ziet er mooi uit. Is speels, gaat hartstikke lang mee én is nog goed voor de aarde ook. Dus, waar wacht je op. Het enige dat je nodig bent is vilt, naald en draad, een paar spelden, een plant en max. een uurtje van je tijd.

Zo is dat. Fijn hè, iets maken met binnen een mum van tijd resultaat. Genoeg geklets, aan de slag.

Dit heb je nodig:

  • Een stuk vilt van 75 cm x 50 cm
  • Schaar
  • Naalden
  • Spelden
  • Zwart garen
  • Plant

En zo maak je het:

Stap 1: Verzamelen & voorbereiden
Verzamel allereerst al je materialen en leg ze klaar. Zet een testpot in het midden van het stuk vilt.

Stap 2: Meten & knippen
Deel de langste zijde op in stukken van 25 cm (3 stukken) en knip dit een heel klein stukje in of zet met een stift een markering. Doe ditzelfde aan de korte zijde (2 stukken). Knip van de korte zijde naar het buitenste stuk van de lange zijde, zodat je uiteindelijk een hexagon krijgt.

Stap 3: Inknippen
Nu je een zeshoek hebt, knip je vanaf iedere punt richting het midden. Het is handig om hiervoor een (test)pot in het midden te zetten en tot aan de pot in te knippen.

Stap 4: Spelden maar
Pak één punt en maak die vast aan niet de buurman, maar de punt er na. Herhaal dit. Vervolgens ontstaat er een binnenrand en maak je de buitenste drie punten ook aan elkaar vast.

Stap 5: Tevreden? Naaien!
Zit ‘ie zo in elkaar dat je er blij mee bent? Haal dan puntje voor puntje de naalden eruit en naai de stukjes aan elkaar. Strakker of losser? Je kunt altijd weer een stukje los knippen en hem opnieuw vastzetten.

Stap 6: Plant er in
Tadaa. Het is gelukt. Je bloempot is ready to go. Zet er een plantje in en geef hem een mooi plekje. Tip: zet er nooit een plant in met eigen pot, zonder schaaltje. Anders wordt ‘ie nogal nat.

Die van mij staat inmiddels goed te pronken. Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie. Wil je nog meer leuke plant DIY’s lezen? Wat dacht je van het planteninfuus of potjes maken van blikjes.

Eén gedachte over “DIY – Maak je van vilt een bloempot

Geef een reactie

Schuiven naar boven