Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 DIY: zomerklaar met je eigen gemaakte watersysteem - DITISDIL

DIY: zomerklaar met je eigen gemaakte watersysteem

Woeh zomer. Ik vlucht voor een paar dagen ons kikkerlandje en verruil het voor het Deense leven. Dat betekent ook meteen dat mijn plantjes mij moeten missen en dan voornamelijk het water dat ik ze geef! Of toch niet?

Zelf maken: planteninfuus

Dat kan toch anders zou je zeggen. Mijn plantjes hebben mij toch niet echt nodig? En nee dat is helemaal waar. Als ware patiëntjes krijgen ze nu via een infuus hun water, super handig. En nog handiger, je maakt het met slechts een aantal ingrediënten helemaal zelf! Jij blij, zij blij.

water, diy, planten, systeem, vakantie

Ingrediënten:

  • Een grote pan of pot waar water in kan
  • Een krukje of andere verhoging
  • Stukjes katoendraad (+- 50 cm)
  • Schaar
  • Paperclips
  • Water

Hoe dan?

Nou zo:
Verzamel al je plantjes. Zet ze allemaal rondom je verhoging/krukje/boeken/kratje (of wat voor creatieve oplossing je ook maar verzint). Zorg er voor dat ze voldoende in het licht staan, voor het raam bijvoorbeeld.

Zet je pan of pot op de verhoging en vul hem met water.

Knip het katoendraad in stukjes van ongeveer 50 cm. En kijk even naar de afstand van de waterpot tot de plant en zorg dat dat in ieder geval iets langer is.

Doe aan één uiteinde een paperclip.
Doe het draad met de paperclip in het water.

Het andere stuk doe je in de plant en graaf het een klein beetje in.
Herhaal dit bij al je plantjes.
Belangrijk: zorg er voor dat je watervoorraad hoger staat dan de plantjes. Op die manier kan het water naar beneden druppelen richting je plantjes.

En tadaaa, klaar is Kees!

Ja het lijkt te simpel om waar te zijn en ook ik moest het eerst zien voordat ik het geloofde. Maar echt binnen een paar minuten zuigt het touw water op en geleidt het naar de plantjes. Zo nu kun je met een gerust hart de zomer tegemoet treden, zonder dat je de hulp van je buren in hoeft te roepen of dode plantjes in je vensterbank aantreft! Jippiejajee 😀 Nog een laatste tip: zorg voor een grote watervoorraad, mijn plantjes hadden na 5 dagen alles al opgeslurpt.

Eén gedachte over “DIY: zomerklaar met je eigen gemaakte watersysteem

Geef een reactie

Schuiven naar boven