slaapkamer, blauw, nachtrust, kleuren, rust

Dit zijn de beste kleuren voor een goede nachtrust

Je doet je slaapkamerdeur open en meteen valt er een soort sereen gevoel over je heen. Rust, licht en zacht. Heerlijk. Het is dan ook meteen de ideale omschrijving van een fijne slaapkamer. Niet te veel prikkels, licht en luchtig. Een ruimte waar je heerlijk kunt slapen en uitgerust een nieuwe dag in gaat. Kleur heeft veel invloed op hoe je je voelt. Daarom: een aantal fijne kleurtjes voor je slaapkamer.

Basic

Rust is wat je wilt creëren. Kies daarom in de basis voor neutrale tinten als wit, zwart, grijs, beige en aardse tinten. Dit leidt niet af en zorgt voor een fijne rustige sfeer. Basic te saai? Kies dan voor een beetje kleur in de details. Een mooi dekbed, kleurig kussen of nachtlampje.

slaapkamer, wit, oranje, basic, nachtrust, kleuren, rust

Pastel

Kleurfanaat? Kies dan voor rustige pasteltinten. Dit geeft je wel net dat beetje kleur en sfeer, maar eist de aandacht niet op. Bovendien zijn bijna alle pasteltinten ook goed met elkaar te combineren. Of net als hierboven te zien is met aardse tinten zoals bruin, beige of terracotta.

Hemelsblauw

Echt kleur bekennen? Blauw ademt rust en helderheid. Het is een koele kleur en heeft daarmee een kalmerende werking. Perfect voor in de slaapkamer dus.

slaapkamer, groen, nachtrust, kleuren, rust

Rustgevend groen

Groen, het brengt je dichterbij de natuur. Bomen, planten en bos. Het vermindert je stress en geeft je nieuwe energie voor de volgende dag mee. Net als bij blauw is het de truc om een balans te vinden en goed te mixen met de basic tinten.

Contrast

Wil je een beetje speelsheid in het geheel brengen? Ga dan voor een contrastkleur. Maar doe dit wel subtiel om onrust te voorkomen. Op de foto hierboven is het goed te zien. Het paarse dekbed vormt staat in contrast met het groen op de muur. Maar door de juiste tint en hoeveelheid zorgt het juist voor een harmonische speelsheid.

Kleuren maar. Met deze kleuren en combinaties ga je gouden nachten tegemoet. 
Kom je er toch niet helemaal uit?
Ik help je graag! Ontdek hier alle mogelijkheden.

Ohja nog een tip. Grijp je naar verf en kwast? Ga dan voor een milieubewuste variant. 
Verf Groen maakt circulaire verf in bijna alle gewenste kleuren. Goed voor jou én de wereld!

Geef een reactie

Schuiven naar boven