radiator, stoken, energie, groene energie, warm, groen, energie, duurzaam, greenchoice

Er warmpjes bijzitten mét een goed en groen gevoel

Het is inmiddels alweer november en het kwik is aan de dalende hand. De verwarming in je huis komt langzaamaan weer uit z’n zomerslaap en begint rustig op stoom te komen. Het sfeerlicht vormt het lichtpuntje in huis bij donkere dagen. Maar meer warmte en licht gaat ook gepaard met een hogere energieverbruik plus rekening.

Er groen bijzitten, wel zo fijn

Nu ik sinds september vertoef in mijn nieuwe huisje, ben ik ook weer meer gaan nadenken over duurzame woonoplossingen. Waar ik eerder alles inclusief huurde en dus geen invloed had op waar mijn stroom vandaan kwam, heb ik die invloed nu wel. Groene energie is wat dat betreft één van de makkelijkste opties én erg snel gemaakt. Momenteel is dat ook één van de weinige keuzes die ik heb gemaakt. Omdat ik in een oud huis woon, wil ik langzamerhand wel steeds meer zaken verduurzamen. Gasloos bijvoorbeeld, radiatorfolie, tocht verminderen en betere isolatie.

radiator, stoken, energie, groene energie, warm, groen, energie, duurzaam, greenchoice

Welke bron kies jij?

Er zijn drie hoofdbronnen van waaruit je groene energie kunt verkrijgen. Met groene energie bedoel ik overigens, energie uit hernieuwbare bronnen. Bronnen als de wind, zon en biomassa. Bij Greenchoice kun je bijvoorbeeld zelf aangeven welke bron jouw voorkeur heeft én kun je zelf ook investeren in het opwekken van wind- of zonne-energie. En ook wel een fijn gegeven, mocht je nog wel gas nodig zijn in je huis, dan kun je ook gaan voor biogas of anders toch aardgas waarbij alles CO2 die uitgestoten wordt, gecompenseerd wordt door Greenchoice door middel van verschillende bosprojecten.

Zit jij er straks warmpjes bij met een goed gevoel?

Maak jij ook de overstap naar een groene keus. Ontdek hier alles over Greenchoice en start opgewekt aan het stookseizoen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenchoice.

Meer tips over het verduurzamen van je huurhuis, die lees je hier!

Geef een reactie

Schuiven naar boven