lamp, zelfmaken, diy, touw, draad, katoen, strak, speels

Zelfmaken // een lampenkap van touw

De tijd om weer lekker naar binnen te kruipen in je eigen holletje is nu echt begonnen. Daarmee ook de tijd om in je huis weer de handen uit de mouwen te steken. Dit keer een leuke zelfmaker voor een lampenkap. Zo geef je oma’s kap een moderne uitstraling!

Oubollige nostalgie

De lamp kreeg ik een aantal jaren geleden al van opa en oma (of eigenlijk pake en beppe). Jarenlang stond hij op de kamer waar wij sliepen als we bij ze gingen logeren. Een en al nostalgische herinneringen dus. Maar net zo nostalgisch als dat de herinneringen waren, gold dit net zo hard voor de look van de lamp. Een tikkeltje oubollig zou je kunnen zeggen. Maar daar is wat aan te doen natuurlijk, en nee dat is niet eens moeilijk. Destijds kreeg de poot al een laagje whitewash en de kap een update met een reststuk vitrage. Stoer en schattig tegelijk. Dat paste goed bij mij en mijn interieur van toen. Maar nu… nu ik verhuisd ben, mocht het schattigheidsgehalte wat mij betreft linea recta de deur uit. Tijd voor een update van de lampenkap dus.

lamp, zelfmaken, diy, touw, draad, katoen, strak, speels
Before

Strak en speels

Dat is meer mijn ding en past veel beter in het huidige plaatje. Om dat effect te krijgen ging ik aan de slag met katoendraad. De hele lampenkap werd voorzien van draad. Door voor en achter af te wisselen krijg je een heel mooi speels effect, al helemaal als de lamp aan staat. Dan krijg je een fantastische schaduwwerking op je muren.

Dit heb je nodig

  • Lampenkap
  • 4 bolletjes katoendraad (ligt er natuurlijk aan hoe groot je kap is) *
  • Handen en geduld

Hoe dan?

Het is allemaal niet zo moeilijk (he gelukkig). Je pakt een bolletje katoendraad, maakt hem met een eerste stevige knoop vast een de bovenkant van het frame, haal het bolletje naar beneden, zwengel hem stevig een rondje om de onderkant en breng hem via de achterkant weer naar boven. Herhaal dit net zo lang, tot je de gehele kap rond bent. En tadaa, klaar ben je!

Wil je ook zo’n lampenkap, maar geen zin/tijd (of heb je een leuke andere smoes) om zelf aan de slag te gaan. Laat het me weten, misschien kan ik een avondje voor je vrij maken 😉 Ga je wel zelf aan de knutsel, dan ben ik erg benieuwd naar het resultaat! 

Ohja, hier vind je nog meer leuke DIY’s, in het geval je de smaak flink te pakken hebt. Watersysteem – Schoonmaakmiddel – Flowerpress

Geef een reactie

Schuiven naar boven