halve muur, lambrisering, kleur, strak, interieur, interieurontwerp, binnenkijken, kracht, power, geheim, Groningen, statement

De onweerstaanbare kracht van lambrisering + zo zet je hem in

Wat? Wat zeg je nu? Een halve muur en dan ook nog krachtig? Of bedoel je halve kracht? Want dat is geen kracht, toch? Niet dus! De halve muur, ook wel lambrisering in de volksmond, heeft een dik power effect, als je ‘m op de juiste manier inzet natuurlijk. Nu hoor ik je denken, oké en wat mag dat dan wel niet zijn?

Meestal, als we de kwast in onze hand pakken, klaar om de boel eens goed aan te pakken, gaan we veelal voor groots. Heel standaard is het op de één of andere manier. Standaard om de hele muur mee te nemen, van top tot teen. Niks mis mee natuurlijk. En ik zal de laatste zijn die zegt dat groots niet goed is. In tegendeel. Wat dat betreft ben ik meer team statement dan die van krioelende kleine dingen die opeens overal en nergens op schijnen te duiken.

Half werk en het geheim

Enfin, terug naar de lambrisering ofwel halve muur. En de kracht die hij in zich heeft. Vooral als je hem lekker strak neerzet, maar ook vanuit de losse pols kan ‘ie een bijzonder effect geven. Oké en dan nu tijd voor het geheim: in eerste plaats laat hij je ruimte stukken hoger lijken. Al helemaal als je aan de andere kant juist wel van top tot teen gaat. Je ruimte lijkt er plots ook breder door te lijken. Tenminste als je onderaan voor een kleur gaat en het bovenste deel in het wit, dat naadloos aansluit op het plafond. Speels, strak en zeker in een smalle ruimte is die halve muur op z’n krachtigst.

Het effect

De halve muur geverfd. Wat voor effect dit heeft op de ruimte en hoe je hem kunt toepassen? Je ziet hieronder het effect. Al helemaal als je al iets in de ruimte hebt wat al op halve hoogte is. Neem bijvoorbeeld een schouw. Dit is een perfect uitgangspunt om de halve muur vanuit te beginnen. Zo benader je de schouw vanuit een horizontale lijn, in plaats van dat je hem er verticaal uit laat springen.

TIP:Wil je een speels effect aan je halve werk toevoegen? Hang dan een schilderij/poster of iets ander op net over de rand heen. Of breek de lijn met een kast die hoger is.

Verschillende toepassingen

Jup, ook hier weer eindeloze mogelijkheden. Want ga je exact voor de halve muur, toch tweederde of is driekwart meer jouw stijl? En zet je hem dan met een strakke lijn, een dubbele lijn in een ton-sur-ton kleur, of heel weelderig vanuit de losse pols. Oh nee he, gaan we weer. Wederom keuzes. Maar keuzes maken is in principe niet moeilijk. Als je maar de juiste maakt 😉 Ja, dat is ’t m nou net, grapjas! Oké, oké, bij deze keuzes gaat het vooral om het start uitgangspunt: wat voor stijl en sfeer wil je neerzetten? Strak, ga dan voor een strakke lijn. Dromerig? Neem dan bijvoorbeeld deze techniek. Of voor een stoer effect deze. Hoe hoog je gaat? Kijk vooral naar de lijnen die al in je kamer zijn. Is er bijvoorbeeld al een horizontale lijn in het geheel. Pak die dan en trek hem door.

En nu het aller aller grootste geheim

Don’t be scared, it’s just paint! Dit is zo waar. Het is maar verf op de muur. Pak die kwast en durf! Komt het toch niet helemaal lekker uit de verf? Pak diezelfde kwast weer en maak het ongedaan. As simple as that. Ga er gewoon voor.

Laat me vooral weten of jij de kracht van die halve muur in gaat zetten met een lambrisering . Ik ben super benieuwd naar je resultaat! Kom je er toch niet helemaal uit? Laat het me weten, ik help je graag verder.

Geef een reactie

Schuiven naar boven