styling, budget, budgetproof, tips, interieur, interieurtips, verandering, nieuw, goedkoop, zelfmaken, marktplaats, vintage

8 persoonlijke stylingtips mét een klein budget!

Echt, (bijna) elke keer als een vriendin bij mij langskomt zegt ze dit: “Oh Jildou er is altijd wel weer net iets anders in je huis, leuk!” Vaak ben ik me daar zelf niet zo bewust van. Het is meer een innerlijk en ongoing proces dat in me zit. Veranderdrang zou je het kunnen noemen. Vooral nu we de hele dag thuis zitten, kan een klein beetje verandering best fijn zijn.

De veranderingen in mijn huis zijn eigenlijk nooit heel erg groot. Neem nou een plantenwissel, een nieuwe tekening aan de muur of een andere kleur kaarsen. Juist dat maakt het heel erg leuk. Zo creëer je met minimale middelen net weer even een andere sfeer. Hoe je dat doet? Ik heb 8 tips voor je op een rijtje gezet.

Stylingtips

1 Doe de plantenwissel
Sowieso soms best eens handig. Planten hebben zo nu en dan een grotere pot nodig. Of doe alleen aan pot en plaatswissel. Kleine moeite, leuk effect.

2 Kussens
Heel erg makkelijk. Met een paar nieuwe kussenhoezen geef je binnen een mum van tijd een nieuwe sfeer aan je interieur. Zeker als je voor een ander kleurtje, patroon of zelfs al materiaal gaat.

3 Kaarsen
Bijna gelijk aan de kussens. Zeker als je voor diner- of stompkaarsen gaat. Met een andere kleur of samenstelling heb je snel weer een nieuw palet.

4 Foto’s
Gelukkig hebben we de foto’s nog! Zeker nu we niet meer heel veel beleven. Dus kom maar op met die herinneringen, laat ze afdrukken of maak er een kunstwerk van voor aan de muur. Deze van More Than Canvas vind ik zelf erg tof!

Foto: More Than Canvas

5 Zelf maken
Heel erg budgetproof, leuk om te doen en persoonlijker dan dat kan bijna niet. Een paar suggesties:

DIY | Zo vouw je je eigen origami lampenkap
Maak je eigen flowerpress

6 Laat iemand anders iets zelf maken
Oké, ben je zelf nou niet mega handig of heb je gewoon geen tijd en zin om er op los te freubelen, maar wil je wel iets in huis dat zelf gemaakt is? Laat iemand anders het doen! Etsy staat vol met dit soort unieke creaties. Deze textielposter staat bijvoorbeeld op mijn wishlist!

7 Tweedehands
Gewoon online speuren op Marktplaats. Zeker als je al een item in je hoofd hebt. Zo wilde ik graag een tafeltje in de tuin. Ik had één bij de IKEA gezien, en exact die vond ik vlakbij op Martkplaats. Of neem de kruk hieronder, voor maar €5,- overgenomen. Goedkoper, beter, leuker!

8 Shop bij vrienden en familie
Wedden dat zij iets in huis hebben waar ze niks meer mee doen en dat bij jou fantastisch in huis past. Kom maar op met die spullenruil! Goedkoper dan dit wordt het niet 😉

Met deze tips breng je super snel een beetje verandering in het geheel. Zet je net even een andere sfeer neer. En het is nog leuk ook! Een beetje verandering hoeft niet altijd te betekenen dat je hele muren moet gaan verven, nieuwe meubels of een berg accessoires van een (goedkope) gigant. Soms kan een paar dingen omdraaien al exact dat gevoel geven waar je naar op zoek bent.

Heb jij ook last van veranderdrang? Hoe pak jij dit aan?

Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Volg mij dan op Instagram en Pinterest!

Geef een reactie

Schuiven naar boven