Meubelset, interieur, persoonlijk, thuis, interieur, interieuradvies, interieurontwerp, groningen, friesland, drenthe

Hoe je wel een persoonlijk huis creëert

Ik was denk ik 12 of 13 jaar oud. Het is vrijdagavond, het moment waarop een lading met folders bij ons in de schuur neerploft. Klaar om in elkaar gevouwen te worden (geloof het of niet, dit was ooit handwerk). Bijna klaar om de volgende dag op de mat te vallen bij mijn dorpsbewoners. Folders vol fantastische aanbiedingen. Uiteraard kon de folder van die ene meubelgigant niet ontbreken. Wat ze verkochten? Meubelsets. Ik kreeg er toen al spontaan de kriebels van.

Dit heb ik nooit begrepen

In folders loeren vond ik fantastisch, het was echt zo’n momentje. Thee d’r bij en lekker loeren maar. Vooral de interieurfolders waren nogal een favoriet. Inspiratie opdoen, dromen en fantaseren over mijn toekomstige huis. Eén ding wist ik toen al heel zeker. Meubelsets komen er nooit in. Je kent ze wel: een salontafel, dressoir, eettafel en het liefst ook nog een bijzettafel. Allemaal exact hetzelfde, behalve dan het formaat. Brrr… “Waarom zou iemand dat in huis willen?”

Meubelset, interieur, persoonlijk, thuis, interieur, interieuradvies, interieurontwerp, groningen, friesland, drenthe

Toen er plots een meubelset in je huis stond

Oké, naïef was ik misschien wel. Wat ik absoluut niet begreep is dat niet iedereen dezelfde passie voor interieur heeft als dat ik dat heb. “Iedereen vind interieur toch fantastisch?” dacht ik. Inmiddels begrijp ik het stukken beter. Er is zó veel aanbod. En vaak willen we veel in weinig tijd. Maar moet het ook wel weer met elkaar matchen. Zo’n meubelset is dan echt zo’n gek idee nog niet. Hop, in één keer klaar. “Ja doe alles maar”, hoor je jezelf tegen de verkoopster zeggen. De verkoopster begint van enthousiasme te stralen, blij dat ze in één klap een behoorlijke order binnenhaalt.

Maar ja daar zit je dan, een aantal weken later aan je nieuwe eettafel. Somber. Welke kant je ook opkijkt, je vindt overal een look-a-like om je heen. Een onbehaaglijk, kil gevoel bekruipt je. Dit was dan misschien wel makkelijk en snel denk je, maar nu lijkt het net alsof je in de showroom zit van die ene winkel waar je ze hebt gekocht. Het voelt niet als thuis.

Meubelset, interieur, persoonlijk, thuis, interieur, interieuradvies, interieurontwerp, groningen, friesland, drenthe

Ga voor een persoonlijk huis

Ik begrijp het. Echt helemaal. En ik gun het iedereen om zich thuis te voelen in zijn eigen huis. Je omgeving heeft zoveel invloed op hoe jij je voelt. Of je je blij en gelukkig voelt. Zonder hoekje of zelfs een heel huis waar je je (on)bewust aan irriteert. Het is letterlijk de basis waar je telkens weer naar terugkeert.

Ditzelfde ervaar je vaak ook als je een café, restaurant of zelfs winkel binnenstapt. Je hebt zo je voorkeur voor bepaalde plekken. Of dit nu super de luxe, hip of een bruincafé is. Er hangt een bepaalde sfeer waar jij je thuis voelt. En het is exact die sfeer die je naar jouw thuis wilt brengen. En nee het antwoord daarop is niet de meubelset en nee ook geen kopie van je favoriete restaurant. Dat zou ik eerder formuleren als een excuus. Een excuus omdat je niet je tijd en geld wilt investeren in je eigen basis.

Denk je nou, ja ik wil juist wel dat thuisgevoel, die warme jas. En nee geen showroom, kantoor of smetteloos ziekenhuis als thuis. Maar weet je simpelweg niet waar je moet beginnen of vind je het lastig om keuzes te maken. Snap ik! Laat me je helpen. Zo bespaar jij je kostbare tijd, zonder te bezwijken aan zo’n meubelset. Ontdek hier alle mogelijkheden!

Geef een reactie

Schuiven naar boven