Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/e/e/ditisdil.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Zelf maken: schoonmaakmiddel - DITISDIL

Zelf maken: schoonmaakmiddel

Schoonmaakmiddel maken; het is tijd om zelf die handen uit de mouwen te steken! Lekker Zero Waste, je kunt een behoorlijke tijd lekker schrobben, goedkoop én het werkt ook nog.

Ik ben steeds meer aan het experimenteren en heb me eens goed verdiept in groen schoonmaken. In de reguliere middeltjes zit namelijk veel chemische troep én het zit veelal in plastic flessen, niet oké dus. En dat kan anders! Op Ikbenirisniet.nl (aanradertje) kwam ik een super simpel recept tegen voor het maken van allesreiniger. Je bent slechts enkele ingrediënten nodig en het is simpel te maken.

schoonmaakmiddel, zeep, zelf maken, groen

Hoe dan?

Dit ben je nodig:
* 20 gram Aleppozeep (dit is plantaardige zeep gemaakt op basis van olijfolie) Koop een stuk bij bijvoorbeeld Holland&Barret of Dille & Kamille.
* 1,3 Liter water
* 3 eetlepels Soda (ik kocht een doosje Kristalsoda van Driehoek bij de supermarkt)
* eventueel: een drupje etherische olie voor een lekker geurtje.

Zo maak je het:
Rasp de 20 gram zeep, ja doe dit echt anders lost hij niet goed op. Los dit op in het water en breng het aan (langzaam) aan de kook. Roeren maar! En laat het vervolgens zo’n 5-10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste paar minuutjes de soda toe en eventueel de olie en laat het geheel afkoelen en een nachtje staan.

Je krijgt uiteindelijk een soort drilpudding die je in een bakje kunt doen. Verdun het in een sopje of voor hardnekkige plekken kun je het ook meteen op een sponsje/doekje doen.

Ik ben erg enthousiast over deze schone drilpudding. Heb jij het geprobeerd? Deel hieronder jouw ervaring.

2 gedachten over “Zelf maken: schoonmaakmiddel

Geef een reactie

Schuiven naar boven