muur, mess, kunstwerk, boek, karton, zelf maken, diy, schilderij, muurdeco

Van het kastje naar de muur

Van het kastje naar de muur. In dit geval heel letterlijk. Of eigenlijk van boek dat in het kastje staat naar de muur. Helemaal niet vervelend, het tegendeel zelfs. Eh, wat bedoel je daar nou weer mee?

Ik zat zo te denken, ja echt, iets dat ik vaker doe. Een beetje zo dagdromen, denken en mijmeren. Wat wil ik meer en vaker doen met mijn tijd? Tekenen, kwam er al snel in me naar boven. Het is iets dat ik in mijn interieurontwerpen regelmatig doe, maar wat ik daarbuiten ook vaker wil doen. Gewoon omdat het leuk is en het me rust geeft. Blij word ik ervan. Maar waarom doe ik het dan niet? Een vraag die vaak bij me naar boven komt. Op één of andere wonderlijke wijze is het zoveel makkelijker om op de bank te ploffen en een Netflixserie aan te zetten. Ik wilde het mezelf dus makkelijker maken, met het idee dat ik dan wel pen en papier pak om te gaan tekenen. Een van de dingen dat mij dan helpt is om het in your face te plaatsen, word je er gewoonweg vaker aan herinnerd. Dat kan hiermee ook. Plots kreeg ik een geniaal idee, al zeg ik het zelf.

MESS

Al jaren heb ik een fantastisch boek in mijn kast staan, ééntje die bijna mijn spiegel is (hehe, als pro in knoeien al helemaal). Mess heet het. Een (teken)boek gemaakt door de schrijver van Wreck my Journal. Het boek staat vol creatieve opdrachten. Opdrachten waarbij je er gewoon lekker een dikke puinzooi van mag maken en je creativiteit uitgedaagd wordt. Heerlijk! Hoe leuk ik het ook vind en hoeveel zin ik er ook altijd van krijg om er iets mee te doen, bleef ook die -bijna onaangeroerd- op mijn boekenplank staan. Twee keer zonde dus. Daarom heb ik beide werelden bij elkaar gebracht. Of misschien zelfs drie. Nu de kerstster weer van de muur naar de doos mocht, werd het tijd om de kale muur toch weer een beetje op te vullen. Met jawel een Messwerk.

muur, mess, kunstwerk, boek, karton, zelf maken, diy, schilderij, muurdeco

Messwerk aan de muur

Eerst dacht ik, ik ga de bladzijden uit het boek gebruiken als behang. Maar aangezien ik een huurhuis heb en het er gegarandeerd weer uit moet, wilde ik mezelf dat werk besparen. Toen bedacht ik dat ik ze ook op karton kan plakken, ook iets knoeibestendiger. Vol enthousiasme sleurde ik een oude verhuisdoos van boven en zat ik lekker te knippen en plakken op de vloer. Lekker hergebruiken, wel zo fijn! Alleen dat knippen en plakken was al zo rustgevend. Inmiddels is ‘ie klaar, heb ik d’r met tape een lijstje omheen geplakt en hangt ‘ie te pronken aan de muur. Een eyecatcher is het messwerk zeker geworden. Ik word er vrolijk van. Super simpel en lekker persoonlijk.

Waar zou jij meer van willen in je leven? En hoe pak jij het aan?

Geef een reactie

Schuiven naar boven